Rămâi conectat

Actualitate

O femeie din Alba, condamnată la ÎNCHISOARE pentru trucarea unei licitații. Miza: o casă ipotecată la o bancă

Ziarul Unirea

Publicat

în

O licitație s-a încheiat prost pentru o femeie din Aiud, judeţul Alba, după ce a fost condamnată definitiv la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei după ce a reuşit să manevreze o licitaţie organizată de un executor judecătoresc pentru o casa ipotecată la o bancă.

Gabriela S. a primit la Curtea de Apel Alba Iulia pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare cu amânarea aplicării pe un termen de 2 ani. Decizia reprezintă doar o perioadă de încercare, dacă în acest termen nu mai săvârşeşte o altă faptă penală, pedeapsa se şterge cu totul.

Inculpata a fost achitată pentru înşelăciune, instanţa considerând că fapta nu există în condiţiile în care activitatea infracţională nu s-a finalizat cu înscrierea dreptului de proprietate asupra locuinţei cumpărate la licitaţie.

Faptele au avut loc în 2017, iar hotărârea definitivă de condamnare a fost pronunţată în 3 februarie 2021. Curtea de Apel a mai dispus anularea procesului verbal de licitaţie imobiliară încheiat de un executor judecătoresc şi actul de adjudecare din 25 ianuarie 2018. De asemenea, a fost ridicat sechestrul asigurător dispus de procuror asupra imobilului ce a constituit obiectul adjudecării şi s-a dispus radierea înscrierii provizorii a dreptului de ipotecă legală pentru suma de 134.250 lei.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2011 s-a declanşat executarea silită a creanţei bancare provenite dintr-un contractul de credit pentru care s-a garantat cu un imobil din localitatea Gârbova de Jos, municipiul Aiud, evaluat la suma de 179.000 lei. Începând cu anul 2012 şi până în luna octombrie 2017, casa a fost scoasă la licitaţie publică de 27 de ori, la un interval de circa 60 de zile, fără a fi adjudecată, situaţie în care preţul de pornire a licitaţiei publice a fost redus de la 179.000 lei, la preţul de 134.250 lei reprezentând 75/% din valoare de evaluare. Gabriela S. era interesată să dobândească un imobil în zona rurală din apropierea municipiului Aiud, iar după ce a aflat de locuinţa respectivă a decis să participe la licitaţie.

A fost singurul ofertant şi, întrucât a oferit doar suma de 92.000 lei şi nu preţul de pornire de 134.250 lei, nu a putut adjudeca imobilul. Cu această ocazie, a aflat modalitatea prin care ar putea adjudeca casa la suma de bani pe care o avea disponibilă pentru cumpărare: participarea la licitaţie a cel puţin două persoane, cu condiţia ca preţul oferit de către al doilea ofertant să fie mai mic decât cel oferit de ea.

A găsit o fostă colegă de serviciu, care a oferit 80.000 de lei, bani pe care nu îi avea în realitate, căreia i-a dat bani pentru a plăti cauţiunea de participare la procedură. Licitaţia a avut loc în 28 decembrie 2017 şi a fost adjudecată de S. Gabriela care a oferit 92.000 de lei. În 25 ianuarie 2018 a fost încheiat actul de adjudecare cu privire la casa scoasă la licitaţie. Ulterior, proprietarii locuinţei au depus plângere şi astfel s-a ajuns la constituirea unui dosar penal, trimis în februarie 2019 în judecată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea