O familie cu trei copii din Ungaria, salvată după ce a rămas blocată în Munții Trascău. Intervenția a durat șase ore, iar turiștii au fost coborâți pe corzi

O familie cu trei copii din Ungaria a rămas blocată, sâmbătă, pe o stâncă din Munții Trascău după ce a părăsit traseul turistic, fiind salvată în urma unei intervenții ce a durat șase ore. Turiștii au fost coborâți pe corzi.    

Șeful Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat că cei doi părinți și copiii lor au rămas blocați pe Piatra Secuiului, din Munții Trascău, după ce s-au abătut de la traseul turistic.

”Echipa salvamont a intervenit și i-a coborât în rapel pentru că erau efectiv blocați pe țancul de piatră. Sunt cetățeni maghiari, nu vorbeau limba română. Intervenția a durat șase ore. Din fericire, când s-a dat apelul, le-am spus să rămână acolo, să nu se deplaseze nici în sus, nici în jos, pentru că pot să cadă. Le-am transmis să rămână în locul în care erau blocați și așa au făcut”, a spus Lucian Forda.

Cei trei copii au vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Pentru recuperarea acestei familii au intervenit cinci salvatori montani.

Cazul nu este unul singular. La sfârșitul lunii mai, alte persoane au rămas blocate pe Piatra Secuiului, o zonă stâncoasă din Munții Trascău, județul Alba, vizitată de foarte mulți cetățeni maghiari.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...