O elevă din Cugir a ajuns la Spitalul din Alba Iulia, în Duminica Paștelui, după o țigară cu etnobotanice
O elevă în vârstă de 17 ani din Cugir a ajuns, în Duminica Paștelui, la secția Unității de primiri urgențe a Spitalului județean din Alba Iulia, cu stări de greață, vărsături, amețeală, după ce a consumat o țigară cu substanțe etnobotanice.
Tânăra a spus medicilor că s-a aflat în necunoștință de cauză și că ar fi cerut o țigară cu tutun și nicidecum nu ar fi avut intenția să consume substanțe etnobotanice. Cazul ei nu este singular. Amintim că un tânăr, tot din Cugir, în vârstă de 22 de ani, a necesitat internare medicală în Vinerea Mare după o suspiciune de intoxicație cu etnobotanice. El prezenta grețuri, vărsături și stare de leșin. La fel, și el, a precizat că nu a consumat voluntar, ci a cerut de la o persoană străină o țigară cu tutun. El a fost transferat ulterior pentru supraveghere medicală pentru 24-48 de ore la secția Interne a Spitalului din Cugir.
Din fericire starea tinerei nu a fost gravă, și-a revenit, și nu a trebuit să-și petreacă noaptea în spital.
Substanțele interzise creează tot mai multe probleme în rândul tinerilor
Amintim că la începutul lunii aprilie, înaintea începerii programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, patru liceeni (trei fete și un băiat) au fost duși la spital, dintr-un local din Alba Iulia, cu ambulanțele SMURD în stare de semi-inconștiență după ce au consumat substanțe interzise. Adolescenții nu puteau să stea pe propriile picioare, motiv pentru care angajaţii barului au sunat la 112 să ceară ajutor. Unii susțin că astfel de substanțe alimentează distracția tinerilor. Medicii avertizează că sunt foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății; pot crea, în special, probleme renale și hepatice. Precizăm că în ultima perioadă cazurile de intoxicații cu substanțe etnobotanice au crescut la Spitalul din Alba Iulia.
Sărbători Pascale liniștite și pentru medicii SMURD
Fără cele două cazuri sus menționate, medicii de la Urgențele din Alba Iulia nu întâmpinat mari probleme, la fel cum s-a întâmplat în alți ani, din cauza consumului excesiv de alimente și alcool. Ei au precizat că s-au înregistrat în jur de 15 colici abdominale în 13 ore. În aceeași perioadă a anilor trecuți, UPU Alba Iulia era mult mai aglomerat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan