O delegație din Alba, prezentă la alegerea noului președinte al Consiliului național al elevilor. Adunarea generală, organizată la Craiova

În perioada 2-5 februarie 2015, orașul Craiova a găzduit cel mai important eveniment pentru activitatea structurii reprezentative a elevilor din România. Adunarea Generală reprezintă momentul în care este ales în mod democratic noul președinte al Consiliului național al elevilor, precum și cei doi Secretari executivi ai organizației pentru departamentul de relații externe, respectiv interne.

Evenimentul a fost organizat de Biroul Executiv al Consiliului Național al Elevilor, prin Consiliul Județean al Elevilor Dolj, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, al Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice(MECS), Ministerului Tineretului și Sportului(MTS) şi al altori parteneri locali şi naţionali.

Întâlnirea care a reunit peste 100 de elevi participanți în urma selecției naționale, președintele CJE alături de un delegat, venind din toate județele, a avut ca scop alegerea noului Președinte al Consiliului Național al Elevilor, a celor doi Secretari Executivi (al Departamentului de Educație și Comunicare și al Departamentului de Organizare Internă). Totodată, în urma desfășurării atelierelor tematice, delegații au conlucrat pentru întocmirea strategiei de dezvoltare organizațională a Consiliului Național al Elevilor pentru mandatul 2015-2016 și au găsit soluții pentru probleme identificate pe parcursul mandatului trecut.

Citește și NOUL REGULAMENT SCOLAR 2015

După deschidere oficială de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova s-au prezentat rapoartele de activitate al președintelui și ale celor 2 secretari executivi.

Următorul moment al AG-ul a fost procesul electoral.

Astfel, au fost aleşi: Horia ONIȚA – noul Președinte al Consiliului Național al Elevilor(președinte CJE BH) și Cătălin ZUGRAVU – Secretar al Departamentului de Organizare Internă. Deși unic candidat al Departamentului de Educație și Comunicare (Relații Externe), Adunarea Generală CNE a avut majoritate negativă.  În urma invalidării unicului candidat pentru postul de secretar executiv al departamentului de Educație și Comunicare (relații externe), Adunarea Generală a hotărât în unanimitate prelungirea mandatului lui Tudor Găitan cu 45 de zile, până la o viitoare Adunare Generală Extraordinară.

La deschiderea oficială au participat reprezentanți ai Ministerului Educaţiei și Cercetării Științifice, precum consilierul MECS, Albert CRAIU, Vlad ȚONE, Director Cabinet al Secretarului de Stat Cristian Cosmin din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai partenerilor Consiliului Naţional al Elevilor în mandatul 2014-2015.

În cea de-a treia zi s-au desfășurat ateliere de lucru facilitate de membrii Biroului Executivi și seniori sau parteneri ai structurii. Printre ateliere se numără  cel de  Relații Externe, Organizare Interne, Politici de Tineret, Relații Internaționale privind Consiliul Național al Elevilor din Republica Moldova și OBESSU, structura reprezentativă a elevilor la nivel european, și Sistemul de Învățământ.

Concluziile celor 5 ateliere se îndreaptă spre mai multe direcții, precum o vizibilitate și promovare mai mare în Consiliul Elevilor, continuarea campaniei de rebranding, sporirea materialelor vizuale, consolidarea relației cu partenerii și seniorii, asigurarea continuității în structură, soluționarea principalelor probleme cu care se confruntă elevii din România, lacunele din sistemul de învățământ preuniversitar, depolitizarea acestuia și menținerea consultării periodice cu actorii implicați în procesul educațional.

Totodată, pentru acest mandat noul Birou Executiv și-a propus reactualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, dar și a Regulamentului de Organizare Internă. Adunarea Generală și-a asumat realizarea demersurilor în ceea ce privește Consiliul de Administrație, Statutul Seniorului și Consiliul Elevilor Junior.

Delegaţii Consiliului Judeţean al Elevilor Alba au fost Gal Oscar (presedinte CJE Alba) si Laura Lazar (membru cu drept de vot in CJE Alba). Aceştia au participat la atelierele Adunării Generale (sistemul de învățământ si relații internaționale).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro