Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O Cooperativă de Consum dintr-o comună din județul Alba, cu o brutărie care produce pâine tradițională, așa cum o făceau bunicile noastre, premiată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O Cooperativă de Consum dintr-o comună din județul Alba, cu o brutărie care produce pâine tradițională, așa cum o făceau bunicile noastre, premiată de Ziua Internațională a Cooperației.

Societatea Cooperativă de Consum Șugag, locul trei pe ţară pentru activitatea derulată în anul 2018

Cu ocazia Consiliului Naţional ce a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 iulie 2019, în ajunul Zilei Internaţionale a Cooperaţiei (sărbătorită în acest an la 6 iulie), forum organizat de către

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CENTROCOOP (Uniunea Naţională a Cooperaţiei de Consum din România), după un clasament stabilit în funcţie de performanţele activităţilor economico-financiare obţinute în anul 2018, Societatea Cooperativă de Consum Şugag a fost clasată pe locul trei pe ţară, poziţie onorantă, confirmată prin diploma primită de către preşedintele acestei cooperative, Dumitru Ştefan, aflat la conducerea acestei societăţi de la înfiinţarea ei, în anul 1992, ca o prelungire, o continuare a formei vechi ce se numea CPADM (Cooperativa de Producţie, Achiziţii şi Desfacerea Mărfurilor).

Pe acelaşi loc trei pe ţară dintre Societăţile Cooperative de gradul unu mijlocii s-a situat şi în anul 2017. Este singura cooperativă din cele 18 existente în evidenţa UJECOOP (Uniunea Judeţeană a Cooperativelor de Consum) Alba, ajunsă la această performanţă în doi ani consecutivi (2017-2018).

Cooperativa de Consum Şugag, de pe Valea Frumoasei, îşi desfăşoară activitatea cu 22 de salariaţi localnici, având unităţile comerciale: Magazin alimentar, Magazin industrial, Restaurant, situate în Şugag şi Magazin mixt în satul Mărtinie, iar ca unitate de producţie o Brutărie care produce pâine şi alte produse de panificaţie tradiţionale, din făină fără amelioratori, aşa cum făceau mamele şi bunicile noastre, pâine foarte căutată de cumpărătorii locali şi turişti.

Cu acest personal, a cărui vârstă medie nu depăşeşte 40 de ani, şi cu aceste unităţi, pe fondul creşterii pretenţiilor clienţilor şi al creşterii acerbe a concurenţei în domeniu, printr-o muncă plină de dăruire, profesionalism şi responsabilă, au reuşit ca la o cifră de afaceri în anul 2018 de 4.215.397 lei să realizeze un profit net de 170.528 lei şi să-şi păstreze locul III pe ţară. La aceste rezultate şi-au adus contribuţia şi cei aproape 80 de membri cooperatori cu părţi sociale, care primesc anual dividende în funcţie de nivelul profitului obţinut.

Aceste rezultate dovedesc că acolo unde este preocupare, responsabilitate, dăruire, profesionalism şi nu primează interesele personale se pot obţine realizări care să ţină în viaţă sistemul cooperatist şi să asigure locuri de muncă unor localnici, asigurându-le un câştig fără a face naveta sau a părăsi ţara pentru a putea trăi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea