Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O companie cu investiții în județul ALBA ţinteşte un avans al business-ului cu 25% pentru acest an: Ce produce ea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O companie cu investiții în județul ALBA ţinteşte un avans al business-ului cu 25% pentru acest an: Ce produce ea

Compania Deltamed a încheiat anul 2022 cu afaceri de 20 de milioane de euro, consolidând rezultatul obţinut în anul anterior.

Pentru anul 2023, compania îşi propune consolidarea şi extinderea afacerii, prin construirea de noi hale de producţie şi asamblare la Gilău şi Aiud, precum şi orientarea către zone de înaltă tehnologie şi previzionează că, astfel, va obţine o cifră de afaceri cu 20-25% mai mare faţă de ultimii doi ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit sursei citate, Deltamed a livrat, anul trecut, peste 170 de vehicule pentru intervenţii speciale cu beneficiari atât din sectorul public cât şi din cel privat, ceea ce înseamnă că Deltamed a finalizat, în medie, o unitate la 48 de ore. Printre cele mai importante proiecte pe care producătorul român le-a finalizat în 2022 se numără proiectarea şi asamblarea a 12 ambulanţe destinate transportului nou-născuţilor aflaţi în stare critică, livrate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), vehicule dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie, care alcătuiesc o unitate de Terapie Intensivă special concepută pentru transportarea nou-născuţilor în stare foarte gravă. Totodată, în parteneriat cu MHS Truck&Bus, Deltamed a construit şi a livrat, anul trecut, un „Autolaborator pentru donare de sânge” destinat Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale, centrul mobil de donare furnizând sânge atât în spitalele militare, cât şi în unităţile civile.

„Domeniul nostru de activitate nu este unul al oportunităţilor, chiar dacă prin prisma pandemiei şi a altor evenimente excepţionale pare a fi. Activăm într-un domeniu unde dincolo de resursele financiare este esenţială viziune şi strategie pe termen mediu şi lung. Anul trecut a fost unul dificil şi pentru Deltamed – ca pentru majoritatea companiilor cu activitate de producţie/asamblare din România, ca urmare a scumpirii energiei şi materiilor prime, care au dus la o majorare în cascadă a costurilor. Cu toate acestea, am reuşit să încheiem anul cu un rezultat similar cu 2021 dar preconizăm pentru anul în curs o reluare a avansului, pe fondul creşterii cererii care înglobează înaltă tehnologie şi inovaţie. De altfel, în ultimii ani, doar 50% dintre produsele noastre au fost destinate sistemului medical de urgenţă, restul fiind proiecte speciale în diverse alte domenii: comunicaţii, aviaţie, stingere incendii sau soluţii comerciale mobile”, a declarat Dan Gorgan, CEO şi acţionar majoritar al Deltamed.

Ca parte a strategiei de consolidare şi diversificare a afacerilor, Deltamed îşi propune, ca până la începutul anului 2024 să finalizeze extinderea zonei industriale de la Gilău cu încă două hale de producţie şi asamblare, plus spaţii de birouri, precum şi construirea unei noi hale pentru asamblare la Aiud. Investiţia totală estimată la 4 milioane de euro va genera locuri de muncă suplimentare în zonă şi va permite companiei să majoreze cu 50% capacitatea de producţie pentru vehiculele destinate intervenţiei în sectorul sanitar. Noile investiţii vor permite şi o mai bună organizare a fluxului tehnologic.

De asemenea, având în vedere restructurarea organizatorică a companiei şi orientarea ei către zone de înaltă tehnologie, Deltamed a ajustat politica salarială, astfel încât să atragă talente, specialişti înalt calificaţi şi personal cu experienţă, în condiţiile în care domeniul de activitate este unul de nişă.

Ţinta de angajări propusă de Deltamed pentru 2023 este cu 20% mai mare decât în 2022, din care o parte vor fi lucrători din Asia, cu care compania a mai colaborat şi în anii anteriori, cu rezultate bune, se mai arată în comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce

Bogdan Ilea

Publicat

în

5 mai – Sfânta Mare Muceniţă Irina. Povestea sfintei al cărui nume îl poartă multe românce Sărbătoare MARE pentru creştin-ortodocşi, astăzi. În fiecare an, pe 5 mai, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Mare Muceniţă Irina. Singura fiică a lui Liciniu, rege în Cetatea Maghedon, aceasta s-a născut păgână, iar numele ei a fost la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea