Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O carte pentru un frate. Campanie liberală de strângere de cărți în limba română pentru tinerii din Ucraina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

carti si basme pentru copiiÎn această perioadă CSL Alba și TNL Alba se implică într-un proiect cultural, ai cărui beneficiari urmează să fie tineri români din Ucraina. Mai precis, este vorba de proiectul ”O carte pentru un frate”, lansat luna aceasta la Râmnicu Vâlcea în urma ședinței Biroului Permanent al CSL

Potrivit unui comunicat remis presei de PNL Alba, “în urma unei analize a situației existente la acest moment s-a constat că fondul de carte românesc din Ucraina este învechit și foarte sărac. În aceste condiții este evidentă necesitatea asigurării unui număr sporit de carte românească pentru tinerii români din Ucraina și pentru școlile și instituțiile culturale românești din țara vecină. Prin proiectul ”O carte pentru un frate” se urmărește crearea unui fond de carte nou și cât mai valoros pentru tinerii români din Ucraina.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul  se desfășoară la nivel național, în fiecare județ,  pentru a putea strânge un număr cât mai mare de cărți destinate donației. Cărțile vor fi adunate la sediile Partidului Național Liberal din teritoriu, iar centralizarea lor va fi monitorizată la nivelul conducerii naționale a CSL, care va organiza transportul acestora în Ucraina. Proiectul se derulează până în 15 mai 2014.

Toate persoanele care doresc să se implice în acest demers cultural – patriotic sunt rugate să depună cărțile pe care doresc să le doneze, la sediul PNL Alba Iulia din strada Nicolae Titulescu (Zorilor) nr. 28.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

Bogdan Ilea

Publicat

în

8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat, în 1859, ziua de 8 mai drept Ziua mondială a Crucii Roșii. Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea