O asociație din România cere interzicerea slujbelor religioase în şcoli: „Religia este o minciună”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Asociaţia Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă a iniţiat o petiţie prin care cere interzicerea slujbelor religioase în unitățile publice de învățământ. Asociația susține că slujbele „sunt nelegale și discriminatorii”. Părinţii care au semnat spun că „e inadmisibil în secolul în care trăim să mai acceptăm abuzurile BOR”.

Emil Moise, preşedintele asociaţiei îndeamnă oamenii pe contul său de Facebook să voteze petiţia, precizând că introducerea Religiei în şcolile publice din România este în detrimentul interesului copiilor

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Odată cu introducerea Religiei ca materie confesională, în şcolile publice din România, urmare solicitării Bisericii Ortodoxe Române, statul a fost folosit pentru transmiterea, nelegală, a valorilor acestei confesiuni religioase, prin prozelitism religios, în detrimentul interesului superior al copiilor. Asociaţia pe care o reprezint a sesizat în mai multe rânduri Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare, parchetele şi alte instituţii sau autorităţi publice, pentru încetarea abuzului săvârşit prin permiterea oficierii de slujbe religioase în şcolile publice. Zilele următoare vom iniţia un nou demers pentru sancţionarea şi oprirea acestui abuz”, a scris Emil Moise pe Facebook.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Mai mulţi părinţi din România susţin petiţia şi spun că religia se practică „în biserică, nu în şcoală”.

„Nu doresc îndoctrinare religioasă de niciun fel în scoli. Orice religie predată în scolii, orice slujbă e un abuz asupra copiilor. Nu are ce căuta biserica/religia în şcoli, mai ales într-un stat laic. Sunt subiecte mult mai folositoare de predat în anul 2017, şi fonduri mai bine de investit”, a scris un părinte.

„Este inadmisibil să profiți de inocența, lipsa de informații și receptivitatea specifică vârstei să fie folosite pentru ai indoctrina într-o religie; scopul fiind transformarea acestor copii într-o, viitoare, masă de manevră, uşor de manipulat şi exploatat”, a scris un alt părinte.

Părinţii mai spun că un copil trebuie lăsat să crească liber, fără a fi mințit, manipulat sau înjosit. „Religia este o minciună de la cap la coadă”.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

As 6 septembrie 2017 at 9:17

Un smintit

axinte 6 septembrie 2017 at 18:00

…Religia oricare ar fi ea, ese doar informatie organizata . Iar genialul poet Mihai Eminescu , a spus…,, Religia o fraza de dinsii inventata. Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,,… Este alegerea fiecaruia, de a fi religios , ori nu,…Nimeni ,niciunde, nicicind nu poate lua nimanui ultima libertate umana, aceea de a avea o atitudine intr-o anumita imprejurare,… de a-si alege singur calea de urmat,…Subscriu,…

dolfi 6 septembrie 2017 at 18:50

foarte bine! Sa se faca religie in scoala cand se face matematica, fizica, chimie, biologie, educatie fizica, informatica, psihologie, sociologie…etc in biserica/casa de rugaciune/moschee.
Pana atunci, afara cu religia din scoala. Sa se faca acasa impreuna (si/sau simultan) cu educatia secsuala, de catre parintii elevilor.

ineptul 6 septembrie 2017 at 20:45

Toate fiintele vii doresc sa fie fericite, sa traiasca fara sa sufere. La fiecarefiinta se poate constata o suprema iubire de sine, si numai fericirea este cauza acestei iubiri. Pentru a dobîndi aceasta fericire absoluta care este natura proprieoricarei creaturi si care este experimentata în starea de somn profund fara vise,cînd mintea obisnuita dispare, trebuie sa ne cunoastem Sinele-Esenta. Pentru a obtine aceasta, cale a cunoasterii, cautarea interioara de forma „Cine sînt eu?” este principalul mijloc .
Cel care îl vede pe Dumnezeu fara a vedea Sinele, nu vede decît o imagine mentala. Cel care vede Sinele, îl vede pe Dumnezeu. Cel care, anihilîndu-si complet simtul egoului, vede Sinele, L-a gasit pe Dumnezeu deoarece Sinele nu exista separat de Dumnezeu ilumineaza si straluceste în interiorul acestuia.
In afara de orientarea spre interior a mentalului si fixarea lui continua asupra Divinului, nu exista alt mijloc de a-l cunoaste pe Dumnezeu cu ajutorul mentalului. ( RAMANA MAHRISHI )

unul care nu pune botu 7 septembrie 2017 at 14:44

Jeg de asociatie. Promovam in scoli accesul cu telefoane mobile, Facebook Twiter si altele, promovam la televizor „vedete” cat mai goale, parasute si gay, depravati si mincinosi, javre de bani gata si politicieni fara rusine, si apoi vorbim de abuzurile facute de BOR. Care sunt aceste abuzuri?? Sa iti trimiti copilul la o scoala cu telefonul mobil la ore e ABUZ, sa il lasi la televizor sa urmareasca toate carpele din tara atat la emisiunile de divertisment cat si pe canalele de muzica e ABUZ, sa nu petreci suficient timp alaturi de el (ma refer la dialog, activitati, nu stat in aceeasi casa) e ABUZ. Treziti-va si nu mai bateti campii. Jeg de asociatie.

dolfi 8 septembrie 2017 at 19:08

parintii ce pazesc? Nu e treaba sistemului sa va ingrijeasca plozii. De ce le cumparati zdremte scumpe, bijuterii, telefoane, tablete…etc. Nu cred ca vi-i leaga nimeni de televizor sau de calculator…
Dar cand e vorba voi ca parinti sa consumati manele,telenovele, barfe si mizerii despre asa zise vedete sunteti primii.

Adi 8 septembrie 2017 at 6:31

Atunci trebuie,, curatata,,programa școlară de evoluționism.

ineptul 8 septembrie 2017 at 20:02

@ Mike…respect cu sfintenie toate Religiile, absolut pe toate, dar nu apartin niciuneia. Credinta in Divinitate, nu este conditionata de apartenenta . Credinta este iubire, este daruire,este intelepciune. Avem modelul Cristic, avem si alte modele de sfintenie si iluminare ,dar daca nu le putem trai , la ce folos ?. O sa aud ca este imposibil de trait in acest fel. Nimic nu este imposibil. Totul este posibil cu Credinta,…

mike 9 septembrie 2017 at 6:37

Hmmm-Nu te-am inteles – In scriptura scrie ca si dracii cred si se infioara–Pot sa cred pina la pastele cailor ca voi devenii stiu eu harap alb– ori aeroplan– sau tanc invicibil– Nu e nici o credinta care sa nu fie conditionata– credinta in Isus e conditionata de frica omului —de moartea vesnica- de aici credinta in Cel ce ne va scapa de iad-muslanii cred ca vor primii citeva fecioare virgine daca cred in mohamed—- alte religii cred ca se vor transforma in ?? ce le place lor — la iehovisti ei cred ca vor mostenii averea unuia mai bogat ca ei etc— Dsigur ca nu putem traii neprihanirea — dar cu ajutorul Duhului Sfint care ne va invata ne va lumina sa devenim tot mai plini de Christos — modelul de traire –doar atunci putem spune ca putem traii si iubi asa cum ne-a iubit Christos .– Be blessed.

Comentariile sunt oprite