Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ștefan 2023. Peste 400.000 de romani își celebrează onomastica
Nume derivate sărbătorite de Sfântul Ștefan 2023. Ce nume de își sărbătoresc onomastica de Sf. Ștefan
Originea numelui Ștefan
Acest nume provine de la forma de origine grecească a cuvântului „Stephanos”, semnificația lui fiind foarte clară, datorită identității acestuia, care simbolizează termenul pentru „coroană”.
Așadar, numele Ștefan are legătură cu cel al unei persoane care a fost încoronată, de unde probabil s-a născut și legătura cu Ștefan cel Mare.
Peste 400.000 de romani își celebrează, duminică, onomastica de sărbatoarea Sfantului Apostol, Întâiul Mucenic si Arhidiacon Ștefan, în cea de-a treia zi a Crăciunului.
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii, este serbat pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, existând credinţa că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.
Din cei peste 400.000 de romani aniversati la sarbatoarea Sfantului Stefan, peste 300.000 sunt barbati, iar peste 100.000 sunt femei.
Nume derivate de la Ștefan
Majoritatea romanilor care îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ștefan, respectiv peste 250.000 de persoane, poarta numele de Stefan, alti peste 30.000 Istvan, iar peste 8.000 Fănel. Se mai sărbătoresc: Ștefana, Ștefănuț, Stefanela, Stefanita, Ștefănică, Stefanos, Stefania, Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fanica, Fanel, Fane, Fanache, Fana
De asemenea, alte peste 3.000 de persoane poarta numele Ștefănel, peste 1.700 de persoane răspund la numele Ștefănuț si alti peste 500 – Fane.
Numele Sfantului Stefan, cel dintai mucenic al crestinatatii, este purtat și de peste 100.000 de femei, dintre acestea peste 70.000 purtand numele Ștefania, peste 20.000 – Ștefana si peste 9.000 – Fanica.
Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun pentru: părinți, prieteni, familie, iubit(a).
Potrivit statisticilor existente, alte peste 1.000 de femei poarta numele Fănuța și peste 300 – Fana.
Citește și: cele mai frumoase texte cu urări, felicitări mesaje de anul nou
O veche tradiţie spune că de ziua Sfântului Ştefan este bine să aducem în casă icoana care-l înfăţişează pe acest martir, sfântul ajutându-i pe creştinii care au probleme de sănătate, dar şi pe cei care se judecă de multă vreme cu alte persoane.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii