Nume care se sărbătoresc de Sfântul Ștefan 2024. Peste 400.000 de romani își celebrează onomastica
Nume derivate sărbătorite de Sfântul Ștefan 2024. Ce nume de își sărbătoresc onomastica de Sf. Ștefan
Originea numelui Ștefan
Acest nume provine de la forma de origine grecească a cuvântului „Stephanos”, semnificația lui fiind foarte clară, datorită identității acestuia, care simbolizează termenul pentru „coroană”.
Așadar, numele Ștefan are legătură cu cel al unei persoane care a fost încoronată, de unde probabil s-a născut și legătura cu Ștefan cel Mare.
Peste 400.000 de romani își celebrează, duminică, onomastica de sărbatoarea Sfantului Apostol, Întâiul Mucenic si Arhidiacon Ștefan, în cea de-a treia zi a Crăciunului.
Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ștefan
Sfântul Ştefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii, este serbat pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, existând credinţa că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme, dar şi că în această zi persoanele certate trebuie să se împace.
Din cei peste 400.000 de romani aniversati la sarbatoarea Sfantului Stefan, peste 300.000 sunt barbati, iar peste 100.000 sunt femei.
Nume derivate de la Ștefan
Majoritatea romanilor care îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ștefan, respectiv peste 250.000 de persoane, poarta numele de Stefan, alti peste 30.000 Istvan, iar peste 8.000 Fănel. Se mai sărbătoresc: Ștefana, Ștefănuț, Stefanela, Stefanita, Ștefănică, Stefanos, Stefania, Stefanida, Stefanel, Steful, Steflea, Fanica, Fanel, Fane, Fanache, Fana
De asemenea, alte peste 3.000 de persoane poarta numele Ștefănel, peste 1.700 de persoane răspund la numele Ștefănuț si alti peste 500 – Fane.
Numele Sfantului Stefan, cel dintai mucenic al crestinatatii, este purtat și de peste 100.000 de femei, dintre acestea peste 70.000 purtand numele Ștefania, peste 20.000 – Ștefana si peste 9.000 – Fanica.
Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun pentru: părinți, prieteni, familie, iubit(a).
Potrivit statisticilor existente, alte peste 1.000 de femei poarta numele Fănuța și peste 300 – Fana.
Citește și: cele mai frumoase texte cu urări, felicitări mesaje de anul nou
O veche tradiţie spune că de ziua Sfântului Ştefan este bine să aducem în casă icoana care-l înfăţişează pe acest martir, sfântul ajutându-i pe creştinii care au probleme de sănătate, dar şi pe cei care se judecă de multă vreme cu alte persoane.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
9 mai – ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a decedat un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru”
9 mai, ziua în care s-a născut o personalitate impunătoare a culturii interbelice și a murit un poet “în sufletul căruia s-au reflectat toate aspirațiile neamului nostru” Ziua de 9 mai are dublă semnificație în cultura poporului nostru. Într-o zi de 9 mai, acum 123 de ani, se năștea Lucian Blaga, o personalitate impunătoare a […]
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său
8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]
8 mai – Ziua mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat, în 1859, ziua de 8 mai drept Ziua mondială a Crucii Roșii. Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre […]