Rămâi conectat

Actualitate

Numărul sesizărilor depuse la DNA, în creștere. Fondurile naționale, mai expuse la frauda decât cele europene​

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Calin Nistor, a afirmat vineri că fondurile naționale sunt mai expuse la fraude decât banii europeni, în Romania, pentru că în cazul fondurilor comunitare reglementările sunt mai stricte.

dna1„In ultimul timp, ca urmare a cresterii increderii cetatenilor in activitatea DNA, un efect principal a fost cresterea numarului de sesizari depuse de persoane, unele fiind implicate in domneiul fraudelor in achizitii publice”, a spus Calin Nistor, la conferinta Combaterea Criminalității în Domeniul Achizițiilor Publice, organizata de Freedom House.

„Din cazuistica DNA, am constatat ca frauda in domeniu e indreptata cu predilectie, in ultimii ani, spre fondurile nationale, cele comunitare fiind mai bine protejate prin existenta unei infractiuni speciale privind accesarea fondurilor europene”, a mai aratat el.

Nistor a sugerat Parlamentului să introduca aceleasi reglementari privind combaterea fraudei  si in domeniul fondurilor bugetare la fel ca in cel al banilor europeni.

„N-ar strica leguitorul sa se gandeasca, la un moment dat, ca aceleasi incriminari existente pentru fondurile europene sa fie transpuse si pentru fondurile nationale”, a mai spus oficialul DNA.

Procurorul anticoruptie a mai aratat ca au existat cazuri in care mita in contractele de achizitii publice era de 20% din valoarea contractului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea