Rămâi conectat

Actualitate

Numărul deceselor în urma infectării cu COVID-19 a scăzut, în urma vaccinării populației. Studiu realizat în Marea Britanie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că, în urma infecției cu COVID-19, au fost raportate foarte puține decese, majoritatea fiind persoane în vârstă cu alte afecțiuni care s-au infectat înainte ca vaccinul să poată produce efecte.

Cercetătorii afirmă că rezultatele studiului sunt extrem de buni și depășesc așteptările din timpul testelor clinice din Marea Britanie în care s-a arătat că vaccinurile sunt foarte eficiente, dar nu protejează pe toată lumea.

Studiul Isaric/Co-Cin are rolul de a oferi guvernului britanic informații despre rezultatele concrete ale campaniei de vaccinare.

„Vaccinul chiar funcționează. De fapt, aceasta este o dovadă bună din lumea reală a faptului că funcționează, dar există câteva eșecuri. Și atunci când aceste eșecuri apar, din păcate, oamenii mor, dar asta pentru că sunt vârstnici și fragili”, a spus profesor Calum Semple, de la Isaric (Consorțiul internațional pentru infecții respiratorii acute severe și emergente).

Peste 52.000 de persoane au fost spitalizate cu Covid în Marea Britanie între 8 decembrie și 10 martie. Dintre acestea, 3.842 erau vaccinate. Despre 3.598 se știa doar data primei vaccinări, în timp ce 140 aveau raportată și a doua doză.

Vaccinurile sunt așteptate să ofere imunitatea maximă la trei săptămâni de la administrarea celei de-a doua doză, potrivit specialiștilor. Majoritatea cazurilor analizate provin de la persoane care s-au infectat înainte de vaccinare sau în primele săptămâni după ce au primit prima doză. În medie, simptomele infectării au apărut la 15 zile după vaccinare.

„Aproximativ 71% dintre pacienții vaccinați pe care îi avem în spital au dezvoltat simptomele înainte ca vaccinul să fie de așteptat să funcționeze”, a spus Dr. Annemarie Docherty, consultant onorific pentru îngrijiri critice la Universitatea din Edinburgh. „Așadar, vorbim doar despre 29% dintre acești pacienți unde am fi sperat că vaccinul va preveni internarea în spital”.

Un total de 526 de pacienți din 52.000 (1%) fuseseră au fost vaccinați cu mai mult de trei săptămâni înainte de a dezvolta simptome Covid și de a fi spitalizați. Dintre aceștia, 113 au murit. Cei mai mulți dintre ei (97) se aflau în cele două categorii cu riscuri mai ridicate, vârstnici sau cu boli cronice.

Cercetătorii spun că au văzut „o mulțime de pacienți internați în spital în termen de șapte zile de la vaccinare”. Majoritatea au fost infectați în timpul vaccinării. Aceștia au spus că este posibil ca persoanele în vârstă și vulnerabile au fost infectate chiar când au mers să fie vaccinate sau imediat după aceea, deoarece și-au schimbat comportamentul, crezând în mod greșit că sunt imune.

Cercetătorii au spus că rezultatele trebuiau analizate în contextul nivelurilor ridicate de infecție din primele luni ale anului și nu sunt reprezentative pentru ceea ce s-ar putea întâmpla acum.

„Credem cu tărie că aceasta este o poveste despre succesul vaccinului, dar ca om de știință trebuie să te uiți cu atenție la date”, a spus profesorul Semple de la Isaric. Când cercetătorii au văzut cât de repede au scăzut internările în săptămânile de după vaccinarea oamenilor, a spus el, a fost „un moment de bucurie”.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea