Numărătoare inversă pentru MEGAINVESTIȚIA de la Decea unde se va construi cel mai mare terminal logistic din judeţ

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Numărătoare inversă pentru MEGAINVESTIȚIA de la Decea unde se va construi cel mai mare terminal logistic din judeţ

A început numărătoarea inversă pentru megainvestiția de la Decea, comuna Mirăslău. Reprezentanții administrației publice din comuna Mirăslău ne-au informat că există toate condițiile pentru ca în această toamnă lucrările de construcție și amenajare a celui mai mare terminal logistic din județ să înceapă. „Din cele discutate cu partenerii noștri belgieni de la Industrial and Logistics Developments NV, aceștia au obținut absolut toate avizele și autorizațiile necesare pentru demararea investiției lor de la Decea (Mirăslău). La această oră așteptăm ca firma belgiană să depună actele necesare pentru ca autoritatea locală să elibereze autorizația de construcție, astfel încât învestitorul să poată demara construcţia parcului logistic”, ne-a declarat Liviu Alexandru Gigel, primarul comunei.

Prin edificarea acestei investiții de la Decea (Mirăslău), constând dintr-un imens terminal logistic conectat la infrastructura feroviară publică în următorii ani, în zonă vor fi create peste 400 de locuri de muncă.

ELIT

Primarul Liviu Alexandru Gigel ne-a informat că numai suprafața de teren necesară dezvoltării sistemului de cale ferată care va deservi parcul logistic este de 18.600 mp și că societatea belgiană Industrial and Logistics Developments NV derulează proiectul de investiții pe circa 27 de hectare concesionată de la Primăria Mirăslău, în baza unui contract încheiat la finele anului 2018. Totodată, investitorul aşteaptă ca transportatorul de gaz să facă devierea conductei magistrale de gaze, urmând ca apoi să demareze construcția.

„Am reușit în acest mod să transformăm o banală pajiște de aproximativ 27 de hectare, situată în localitatea Decea, într-un obiectiv economic care va crea peste 400 de locuri de muncă. Considerăm că această investiție este una care va schimba cu adevărat soarta comunei noastre, dar și cea a întregii zone, inclusiv a municipiului Aiud, aflat în imediata apropiere”, ne-a mai declarat Liviu Alexandru Gigel.

Potrivit acestuia, odată cu concesionarea pajiștei investitorului străin, se va aduce în bugetul Primăriei Mirăslău un spor de 60.000 de euro pe an, adică 5.000 de euro lunar, la care se adaugă veniturile obținute prin impozitarea salariilor celor peste 400 de angajați.