Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Nu ți-ai depus declarațiile fiscale la timp? Vezi amenzile pe care trebuie să le plătești!

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Să vedem ce amenzi platești dacă ai uitat sa-ti depui niste declaratii sau daca efectiv nu ai putut sa le depui, indiferent de motive.

Codul de Procedura Fiscala de pe site-un ANAF-ului iti comunică ce uremază:

Constituie contraventii urmatoarele fapte:

a) nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala sau de mentiuni;

b) neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora;

Amenda este de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

In cazul persoanelor fizice nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei.

Amenzile si cuantumul lor sunt preluate de pe site-ul www.anaf.ro

Este important sa stiti că orice tip de impozite si taxe datorate bugetului de stat sau bugetelor locale, precum si contributiile, amenzile ori alte sume care se constituie in venituri ale bugetului general, indiferent daca sunt datorate de firme sau de persoane fizice neplatite, dupa cinci ani se prescriu conform Codului de procedura fiscala.

Atentie!
Daca inainte de inceperea executarii silite sau in cursul ei ati platit la un moment dat chiar si o mica parte din datorie, recunoscand, implicit, obligatia de plata, termenul de prescriptie se intrerupe.
Asta presupune ca in intervalul de 5 ani, nu ati primit nici o notificare sau somatie de la Fisc sau nu s-a inceput executarea silita asupra dvs. si nu ati facut nici o plata in contul acestora.

Cum trebuie procedat?
Daca ati primit o somatie pentru datorii la stat de acum mai bine de cinci ani, trebuie sa trimiteti o notificare institutiei care a emis obligatia de plata (Agentia de Administrare Fiscala (ANAF) sau Directia de finante publice).
Daca Fiscul nu isi recunoaste eroarea, se contesta in instanta si se face o cerere de suspendare a executarii silite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

6-7 iunie 2024: Au început înscrierile pentru cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba. Perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri

Bogdan Ilea

Publicat

în

6-7 iunie 2024: Au început înscrierile pentru cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” din Alba. Perioada de desfășurare și cum se fac înscrieri La Alba Iulia și Jidvei, în perioada 4-8 se va desfășura Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur,” care va curpinde două secțiuni: soliști volcai și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea