NU se mai publică OFICIAL numărul de infectări cu noul virus COVID-19 pe fiecare județ

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
NU se mai publică OFICIAL numărul de infectări cu noul virus COVID-19 pe fiecare județ

Institutul Național de Sănătate Publică a eliminat din tabloul interactiv pe care îl realizează de mai bine de o săptămână harta cazurilor confirmate de coronavirus în fiecare județ, precum și tabelul cu numărul total de îmbolnăviri pe județe. Au fost păstrate doar informațiile legate de totalul îmbolnăvirilor, persoanele aflate în carantină și a celor în izolare.

Prefectura Constanța a confirmat că decizia de a nu mai comunica datele din fiecare județ a fost luată de Grupul de Comunicare Strategică de la Guvern.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Începând de joi seara, accesul publicului la harta cu cazurile confirmate de coronavirus pe județe a fost blocat. Harta nu mai este afișată, precum și tabelul care prezenta defalcat situația îmbolnăvirilor pe fiecare județ.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Au fost păstrate doar numărul total pe țară, precum și informații ce țin de persoanele aflate în carantină și persoanele izolate.

HotNews.ro a contactat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, cei care au realizat tabloul interactiv, pentru a obține o explicație.

„Aceasta a fost o decizie luată la nivel Guvernamental. Aceste informații se regăsesc pe site-ul Ministerului Sănătății în buletinele informative sau pe site-ul Guvernului”, a fost răspunsul primit de la departamentul de comunicare al INSP.

Având în vedere, astfel, că informațiile sunt publice, precum precizează răspunsul INSP, HotNews.ro a cerut mai departe un motiv pentru care aceste informații nu mai sunt prezentate pe hartă, ca până acum. Până la momentul publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

Pe de altă parte, Prefectura Constanța a precizat pentru info-sud-est.ro că decizia de a nu mai publica infectările confirmate pozitive pentru noul coronavirus pe județe a venit de la Grupul de Comunicare Strategică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419