Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Noutăţi în sectorul transferului între fonduri private de pensii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Monitorul Oficial a fost publicată recent Norma 26, ce se referă la transferul participanţilor între fondurile de pensii private. Conform acesteia, transferul e o opţiune individuală. Obţinerea acordului de aderare la un fond de pensii privat în vederea transferului de la un alt fond de pensii privat se face exclusiv de administratorul fondului la care participantul doreşte să se transfere.

Citeşte şi: INDEMNIZAŢIA DE ŞOMAJ în anul 2015. Cine poate beneficia de şomaj, ce condiţii trebuie îndeplinite şi actele necesare pentru a cere ajutorul

Un participant poate trece de la un fond de pensii privat la altul, dacă: a semnat actul de aderare la fondul de pensii privat la care doreşte să se transfere şi a notificat administratorul de la care se transferă. Administratorul fondului de pensii la care doreşte să se transfere participantul pune la dispoziţia solicitantului actul de aderare şi formularul de notificare. După semnarea actului de aderare la fondul la care vrea transferul, participantul transmite notificarea la administratorul fondului de la care doreşte să se transfere. Informaţiile privind transferul participanţilor de la un fond de pensii la altul sunt validate lunar de instituţiile de evidenţă. Cuantumul penalităţii de transfer se determină ca procent aplicat valorii de numerar ce urmează a fi transferată în numele participantului.
Reglementările anterioare vor intra în vigoare din 1 aprilie 2015. Până atunci cei nemulţumiţi de fondul de pensii privat la care au aderat pot medita şi hotărî „schimbarea macazului” către altul considerat mai rentabil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea