Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Noul proiect al salarizării îi nemulțumește pe sindicaliști – ”Este discriminatoriu cu funcționarii din administrația locală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Silvia Moldovan, președintele Federației Sindicatelor ”Pro Administrație” din România, a declarat joi, pentru AGERPRES, că proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, este discriminatoriu cu funcționarii din administrația locală, comparativ cu cei din administrația centrală.

salariu minim pe ecnomie„Reglementările acestei Ordonanțe duc la adâncirea discrepanțelor salariale, dovedind încă o dată, dacă mai era cazul, caracterul discreționar al creșterilor salariale practicat de guvernele postrevoluționare. Se adeverește că am avut dreptate când am afirmat că nu se dorește o lege a salarizării unitare care ar stopa acest fenomen. Nu există surse pentru rezolvarea sărăciei din administrația locală, dar există surse pentru dublarea salariilor funcționarilor din administrația centrală care erau cu aproximativ 51,5% mai mari față de cele ale funcționarilor din administrația locală, așa cum rezultă și din datele prezentate de Ministerul Muncii (…) Constatăm cu regret că Guvernul nu dorește eliminarea discrepanțelor salariale din sistemul bugetar, ba mai mult, nici din cadrul aceluiași sector de activitate”, a arătat Silvia Moldovan.

Aceasta a spus că având în vedere că numărul funcționarilor din administrația centrală reprezintă 11% din numărul total al persoanelor plătite din fonduri publice, în timp ce cel al funcționarilor din administrația locală reprezintă 17%, „aproape cu același efort bugetar s-ar fi putut dubla salariile din administrația locală, cea mai defavorizată categorie de salariați dintre bugetari”.

Potrivit Silviei Moldovan, creșterea discreționară a salariilor din sectorul bugetar ar crea un haos și mai mare în acest sistem, care „în actuala conjunctură politică ar putea duce la destabilizare și la amenințarea siguranței naționale”.

„Federația Sindicatelor Pro Administrație din România, în numele membrilor săi, funcționari publici și personal contractual din administrația locală, solicită Guvernului să respecte legile și Constituția României și să nu adopte măsuri legislative cu caracter discriminatoriu, precum cele prevăzute de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea OUG 57/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Orice amânare a aplicării Legii salarizării unitare creează discrepanțe atât de mari încât acestea fie nu mai pot fi anihilate, fie perioada de implementare a legii ar crește foarte mult ținând cont de sursele financiare necesare. Din considerentele arătate, solicităm Guvernului României, punerea în aplicare, în regim de urgență, în mod etapizat, a Legii salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice, în care valoarea de referință să fie nivelul salariului minim garantat în plată’, a subliniat Silvia Moldovan.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea