Rămâi conectat

Actualitate

Noul buletin biometric: Datele de pe cip pot fi citite doar prin acces fizic la respectivul document

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cărțile de identitate biometrice care vor fi eliberate începând cu data de 1 iulie 2013 au fost propuse de Ministerul Afacerilor Interne pentru a fi în pas cu standardele din Uniunea Europeană. Pe site-ul ministerului se oferă toate detaliile despre cum vor arăta acestea dar şi care va fi procedura de recoltare a amprentelor.

Astfel, „datele biometrice incluse în documentele electronice sunt imaginea facială în format digital şi imaginile impresiunilor papilare a două degete, în format digital” se arată în documentul oficial. „Acestea se vor realiza numai în prezenţa titularului”.

Ce condiţii trebuie îndeplinite de solicitant:
– solicitantul nu trebuie sa aibă capul acoperit şi ochii inchisi,
– expresia feţei acestuia trebuie sa reprezinte o stare comuna.
– exista şi o exceptie în cazul acoperirii capului pentru persoanele care invocă motive religioase.
– ochelarii sunt acceptaţi în fotografii numai dacă lentilele nu sunt colorate, nu reflecta lumina, nu provoaca umbre şi nu au portiuni care sa ascunda ochii. Rama ochelarilor nu trebuie sa acopere nicio porţiune a ochilor.

Cum se vor lua amprentele?
– Impresiunile papilare se preiau sub forma unei amprente plane a degetului arătător de la ambele mâini.
– Amprentele si poza sunt incluse în mediul de stocare electronică (cipul) al cărţii de identitate şi se stochează în baza de date a Sistemului Naţional Informatic de evidenţă a persoanelor şi în bazele de date de producţie.

Pot fi furate datele de pe buletinul electronic?
Documentul de identitate electronic poate fi citit de la o distanță de maximum 30 de centimetri folosind un cititor RFID obişnuit sau o aplicaţie de telefon instalată pe un smartphone care are integrată tehnologie NFC. Cu toate acestea, datele de pe cip pot fi accesate doar după introducerea unei chei care e tipărită în zona de jos a documentului (MRZ – machine-readable zone). Cu alte cuvinte, doar o persoană care are acces fizic la document poate efectua o citire wireless. Nu pot fi scanate documente care se află în port-documente, în genţi sau în alte locuri unde zona de jos a documentului nu e vizibilă, după cum explică specialiștii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea