Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noua tulpină de COVID-19, POSIBIL să fie prezentă și în țara noastră. Declarațiile medicului Valeriu Gheorghiţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a declarat că noua tulpină a coronavirusului, care a fost descoperită în Marea Britanie și care ar face boala mult mai contagioasă, ar putea fi prezentă și în România, însă ea nu a fost descoperită până acum, a declarat duminică dimineață.

„România are cu siguranţă această capacitate. Există posibilitatea de secvenţiere a genomului viral, atât atât la nivelul Institutului Cantacuzino, cât şi la Institutul Matei Balş. De altfel, au fost făcute studii de evaluare a genotipului viral, tocmai pentru a vedea care este din punct de vedere filogenetic traseul acestui virus. Datele au fost deja publicate. Cu siguranţă, colegii şi experţii din Institutul Matei Balş şi din Institutul Cantacuzino vor face aceste date de secvenţiere şi le vom afla în curând”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat despre posibilitatea ca tulpina descoperită în Marea Britanie să fi ajuns și în România, el a răspuns: „Nu ştim, dar orice este posibil”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotrivia COVID-19 a precizat însă că vaccinul care este administrat de astăzi în România are un nivel bun de protecţie împotriva acestei tulpini: „Din ce știm la acest moment, da, vaccinul are acoperire cu nivel bun de protecție pentru această tulpină”.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea