// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Nouă incidente pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni în weekend: O fetiță de 12 ani, cu fractură de tibie și peroneu, transportată la spital

Salvamont Alba a fost solicitată să intervină în acest weekend, în nouă cazuri, pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu, după ce turiștii au suferit fracturi, luxații, entorse sau tăieturi.

O fetiță în vârstă de 12 ani, care se afla cu familia pe o pârtie de la Arieșeni, a fost transportată la spital, după ce s-a lovit în timp ce cobora cu sania, suferind fractură de tibie și peroneu.

De asemenea, de pe pârtia de la Șureanu o persoană a fost transportată la spital după ce s-a tăiat cu o sticlă.

Nu au existat incidente care să pună în pericol viața turiștilor. Pe pârtiile de la Arieșeni salvamontiștii au fost solicitați de șase ori în vreme ce la Șureanu de trei ori.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Amenajarea pârtiilor porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În prezent, şase pârtii sunt funcţionale, care însumează aproape zece kilometri, iar zona prezintă potenţial pentru schi şi în afara pistelor.

La Arieşeni se află două pârtii, ce au o lungime de doi kilometri, fiind dotate cu teleschiuri, nocturnă şi tunuri de zăpadă. De asemenea, există şi pârtii pentru sănii, iar altitudinea maximă este 1.400 de metri. Comuna Arieşeni este situată în extremitatea nord-vestică a judeţului Alba, la graniţa cu judeţul Bihor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Nouă incidente pe pârtiile de la Șureanu și Arieșeni în weekend: O fetiță de 12 ani, cu fractură de tibie și peroneu, transportată la spital

  1. Avram Iancu 14.01.2018 la 19:52

    Hei, dle Primar! Ai mai facut curatenie pe acolo ca ultima data mi-o venit sa-mi dau palme de ce gunoie am vazut peste tot? Si parcari deloc, noroi, drumuri sparte… Vai de el turism!!! Chin nu turism!!! Se aude dle primar?? Alo, Consiliul judetean Alba!!!