Rămâi conectat

Ştirea zilei

Noua componență a Consiliului Județean Alba. PNL deține majoritatea, cu 19 mandate din 33

Publicat

în

PNL deține majoritatea în Consiliul Județean Alba, având 19 mandate din 33, în urma scrutinului de duminică, în vreme ce PSD a obținut nouă mandate, ALDE – trei mandate, iar PMP – două mandate.

Proiect CJ Alba02ALDE și PNL au obținut câte un mandat la redistribuiri.

Potrivit rezultatelor oficiale publicate marți de către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba, PNL a fost votat de 84.170 de alegători, adică 53,13%, PSD a obținut 41.398 de voturi, ceea ce înseamnă 26,13%, ALDE – 10.512 de voturi, adică 6,63%, iar PMP – 10.170 de voturi, respectiv 6,24%.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, PNL va avea în Consiliul Județean Alba 19 mandate, PSD – nouă, ALDE – trei, iar PMP – două mandate.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, ocupă primul loc pe lista PNL, în vreme ce lista PSD este condusă de deputatul Ioan Dîrzu, iar lista PMP de deputatul Clement Negruț. În fruntea ALDE se află fostul prefect de Alba, Gheorghe Feneșer.

Potrivit BEJ Alba, numărul de voturi valabil exprimate a fost de 158.415, la urne prezentându-se 169.027 de persoane, iar numărul total al alegătorilor prevăzuți în listele electorale din circumscripția electorală este de 318.722.

În județul Alba, două partide nu au întrunit pragul electoral, Uniunea Democrată Maghiară din România fiind votată de 7.188 de persoane, ceea ce înseamnă 4,54%, iar Uniunea Națională pentru Progresul României de către 4.977 de alegători, adică 3,14%.

Secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan, a declarat că filiala județeană a PNL din Alba este cea mai puternică din țară, obținând cele mai multe primării, 58 din 78, și cea mai confortabilă majoritate din Consiliul Județean Alba, 19 din 33 de mandate.

Noua Componență a Consiliului Județean Alba: 

DUMITREL ION

ROMAN FLORIN
HAȚEGAN MARIUS
BUMB SORIN
CREȚU SIMION
CUCUI ALIN
RĂCUCI CLAUDIU

NEGRUȚIU ADRIAN
CETERAȘ MARIUS
FULEA IOAN
FULEA DUMITRU
STĂNESCU VASILE
CHIRIAC RAUL
ALBANI SIMONE
PONORAN TUDOR
ALBU NICOLAE
CHERECHEȘ DAN
TĂTAR VASILE
SIMION MARCEL

DÎRZU         IOAN

FLOREA IOAN

PRODAN   GHEORGHE LUCIAN

ZDRÂNC   DANIEL-LIVIU

TOMUŞ      DOREL

LUCA           NICOLAE

RADU          CĂLIN

PUŞCĂ        NICOLAE

SANDEA    DORIN-GHEORGHE

FENEȘER GHEORGHE

UȚIU IOAN

KOBLE LADISLAU

CLEMENT NEGRUȚ

URSALEȘ TRAIAN NICOLAE

Dacă deputații Clement Negruț și Ioan Dîrzu se retrag, vor intra Cenușă Marin și Corneliu Mureșan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare