Rămâi conectat

Curier Județean

Noua componenţă a Biroului Executiv al CJ al Elevilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent, s-a stabilit noua componenţă a Biroului Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor, după ce la nivelul fiecărui liceu au avut loc alegeri pentru consiliile locale ale elevilor. Prof. Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba, i-a mulţumit fostului preşedinte al CJ al Elevilor, Vlad Cherecheş, care a absolvit studiile liceale, transmiţându-le noilor membri ai Biroului Executiv al CJ al Elevilor mult succes în activitate
Este vorba despre următorii liceeni: Sergiu Adrian Maier (Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureş) – preşedinte, Mihai Petrescu (Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir) – prim-vicepreşedinte, Mădălina Raţiu (Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud), Bogdan Popa (Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia) – vicepreşedinţi, Maria Sas (Colegiul Tehnic Aiud) – secretar.
De asemenea, şefii departamentelor CJ al Elevilor sunt următorii: Departamentul Informare, Mobilitate, Formare şi Consiliere – zona Alba Iulia: Andrei Popa (Colegiul Economic „D.P. Marţian” Alba Iulia), Departamentul Avocatul Elevului – zona Apuseni: Robert Mârza (Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud), Departamentul Cultură, Educaţie, Programe Şcolare – zona Blaj – Jidvei – Teiuş: Ioana Muntean (Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj), Departamentul Concursuri Şcolare şi Extraşcolare – zona Aiud – Ocna Mureş: Sebastian Mesaroş (Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud) şi Departamentul Sport şi Programe pentru Tineret – zona Cugir – Sebeş: Sara Tollabi (Liceul Sportiv Sebeş). Mult succes!
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Momente emoționante la Colegiul Militar din Alba Iulia: Absolvenții Promoției 2023 și-au prins pe umeri gradele onorifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Momente emoționante la Colegiul Militar din Alba Iulia: Absolvenții Promoției 2023 și-au prins pe umeri gradele onorifice

An de an, când finalul școlii se apropie, platoul colegiului militar vibrează într-un ritm cu totul special. Parcă nicicând emoțiile nu sunt mai puternice, decât atunci când o promoție își ia rămas bun de la anii de liceu.

În această dimineață, absolvenții Promoției 2023 – ,,General Constantin Christescu – 100” și-au prins pe umeri gradele onorifice de absolvenți, momentul de bilanț, încheierea unei etape frumoase din viața lor. Este momentul în care își iau rămas bun de la școala care i-a pregătit pentru viață și se pregătesc să ia startul spre o nouă aventură. Gradele de „ABSOLVENT” reprezintă încununarea muncii lor și drumul maturizării parcurs în cei patru ani de liceu.

„Sfârșitul? Nu. Este doar începutul a ceva ce acum patru ani a luat naștere. Gradele de absolvent reprezintă încununarea a orice înseamnă liceul militar: treziri la ora 6, înviorări, teste peste teste, dar cel mai important, reprezintă marca unei noi familii – o a doua familie la care te poți întoarce atunci când dai de greu și cu care te poți bucura de reușite. Sunt emoționată, dar mă bucur că trăiesc aceste emoții alături de ei….alături de Compania I”, a mărturisit eleva sergent major Nicola Mirion.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Patru clipe, tot atâția ani…așa aș descrie totul! Emoție și bucurie, dar și tristețe sunt sentimentele pe care le-am simțit astăzi și le voi simți în continuare până părăsesc acest liceu, unde am reușit să mă dezvolt pe toate planurile. Am devenit astăzi absolvenți, primind gradele mult așteptate. Pentru mine acestea sunt un mic simbol, dar cu o însemnătate enormă…muncă asiduă și pregătire pentru examene”, a spus elevul sergent major Liviu Bucur.

Gradele onorifice le-au fost înmânate de locotenentul Cristi Popa, comandantul Companiei I elevi. Absolvent al colegiului militar, Promoția 2015, acesta a retrăit alături de elevii săi, emoțiile momentului. „Gradele primite astăzi reprezintă rezultatul muncii voastre pe parcursul a patru ani. Vă felicit pe toți pentru munca depusă și pe părinții voștri pentru faptul că v-au susținut în toți acești ani. Vreau să vă urez mult succes, să reușiți să vă îndepliniți obiectivele. Sunt mândru de toți și sunt convins că veți duce mai departe cu tărie și cu mândrie numele colegiului nostru și numele vostru. Armata Română va avea pe cine să se bazeze în viitorul apropiat pentru că sunteți adevărate caractere!”, a transmis acesta elevilor săi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Lansare de carte, jocuri și jucării, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Lansare de carte, jocuri și jucării, în Cetatea Alba Carolina

Joi, 1 iunie 2023, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului, în inima Cetății Alba Carolina, pe strada Muzeului, unde instalăm caravana veseliei, cu cărți, jocuri și jucării, toate pentru copii!

Citește și: Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii

Nu aveți cum să ne ratați, venim cu Bibliobuzul cel roșu, încărcat de povești și materiale pentru atelierele de desen și de șah pe care vi le-am pregătit. Vă reamintim că, odată ajunși în Bibliobuz, este permis și chiar încurajat schimbul de cărți și jucării. Aduci unele de acasă, alegi altele, oricare, de pe rafturi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE, FELICITĂRI și URĂRI de La mulți ani pentru copii

La ora 11.00, tot aici, pe strada Muzeului, vă invităm la o lansare de carte pentru copii, „Povestea iepurașului îndrăgostit”, semnată de autoarea Lucia Conțan, cea care ne oferă și o frumoasă expoziție de desene, reprezentând ilustrațiile volumului, pline de culoare și expresivitate.

Pe parcursul programului pregătit pentru această zi de sărbătoare, toată lumea va primi și materiale informative, indicații prețioase despre ce și cum facem noi la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, despre toate activitățile de animație culturală dedicate celor mici, și la care îi așteptăm cu drag, cât e vara de lungă și dincolo de ea.

Activitățile dedicate Zilei Internaționale a Copilului, organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, se vor desfășura între orele 10.00 și 14.00. Vă așteptăm la Bibliobuz!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna martie 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna martie 2023

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii martie 2023 în judeţul Alba a fost de 5677 persoane, în scadere cu 118 persoane (-2%) comparativ cu luna anterioara și in crestere cu 507 persoane (+9,8%) comparativ cu luna martie 2022. Femeile reprezentau la această dată 48,4% din numărul total al şomerilor ( 2746 femei).

Structura după nivelul de instruire arată că 70,5% din şomerii înregistraţi sunt absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional, 25,1% sunt persoane cu studii liceale şi postliceale şi 4,4% persoane cu studii superioare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din numărul total al șomerilor, 76% sunt şomeri neindemnizati (4312 persoane), în timp ce numărul şomerilor aflati in plata a fost de 1365 persoane, din care 26 persoane au primit ajutor de șomaj 50% – absolvenți.

In mediul urban, cel mai mare număr de şomeri înregistrat la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba a fost în Alba Iulia (356 persoane), urmat de Blaj (340 persoane), Aiud (220 persoane), Câmpeni (181 persoane) si Sebeș (163 persoane), iar in mediul rural , comunele cu cel mai mare număr de şomeri înregistraţi sunt: Jidvei (465 persoane), Cetatea de Balta (335 persoane), Sona (198 persoane), Rosia Montana (178 persoane), Craciunelu de Jos (167 persoane), Ighiu (161 persoane), Scărişoara (150 persoane).

Comunele cu cel mai mic numar de someri sunt: Bucerdea Granoasa, Ocolis (2 persoane), Intregalde (5 persoane), Ohaba (6 persoane), Stremt, Mogos ( 8 persoane), iar in comunele Ceru Bacainti si Cut nu se inregistreaza nici un somer.

Ponderea numărului de şomeri înregistraţi în totalul populaţiei cu vârstă de muncă (bărbați 16-65 ani și femei 16-62 ani ), în luna martie 2023 a fost de 2,5% ( 2,5% femei). Dintre oraşe, cu cele mai mari ponderi se remarcă: Câmpeni (4,1%), Blaj (2,8%) si Abrud (2%), iar cu cele mai mici ponderi orașele Teius (0,6%), Alba Iulia (0,8%) și Cugir (1%). În mediul rural cele mai mari ponderi ( peste 10%) ale numărului de şomeri înregistraţi în numărul total al populaţiei cu vârstă de muncă s-au înregistrat în comunele: Albac (20%), Scărişoara (18%), Cetatea de Balta (17,7%), Jidvei (14%), Craciunelu de Jos (12,6%), Vadu Motilor (11,5%), Garda de Sus (11,3%), Rosia Montana (10,5%), Hoparta (10,3%) si Avram Iancu (10,1%).

Valoare sub 1% s-a înregistrat în comunele: Bucerdea Granoasa (0,1%), Stremt (0,6), Galda de Jos si Ocolis (0,7%), Santimbru (0,8%), iar in comunele Ceru Bacainti si Cut nu s-a inregistrat nici un somer.

Rata şomajului a fost în luna martie 2023 de 3,8% (3,8% în februarie 2023 și 3,4% în martie 2022), peste nivelul ratei înregistrate la nivel național (3%).În rândul femeilor rata şomajului a fost de 4% (3,9% in luna anterioara si 3,4% in luna martie 2022), iar în rândul bărbaţilor de 3,6% (3,8% în februarie 2023 și 3,4% în martie 2022). În funcţie de rata şomajului, judeţul Alba se situează în luna martie 2023 pe locul 24 în ierarhia județelor ordonate crescător.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare