Rămâi conectat

Actualitate

Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie: Care este modul de decontare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie: Care este modul de decontare

De la 1 iunie, spitalele pot implementa de astăzi noua alocația de hrană pentru pacienți și aparținători, chiar dacă modul efectiv de decontare urmează să fie stabilit de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, afirmă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Este un ordin care reglementează faptul că se poate aplica această normă de hrană de 22 de lei pentru majoritatea pacienților, 33 de lei pentru câteva categorii speciale, care au nevoie de un aport nutritiv mai mare sau special. În rest, modul efectiv de decontare a sumelor va fi prezăvut printr-un ordin care va fi elaborat de CNAS, dar asta nu împiedică în niciun fel managerii spitalelor să aplice aceste prevederi a unei legi. Acest ordin a făcut posibilă aplicarea legii de la 1 iunie”, a declarat ministrul Rafila.

„Cuantumul alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se stabileşte prin Ordin al ministrului Sănătăţii, se actualizează anual în funcţie de rata inflaţiei şi nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare”, prevede legea.

Cheltuielile aferente alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se vor asigura prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

„Autorităţile publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităţilor sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocaţie de hrană, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele locale”, mai prevede legea.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea