Rămâi conectat

Actualitate

Nou record de viteză pe autostradă ”taxat” de polițiști – Tânăr de 25 de ani, din Germania, depistat cu 236 km/h pe Deva – Nădlac

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 76 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, pe autostrăzi. 10 dintre acestea conduceau cu viteze de peste 200 km/h, iar viteza maximă înregistrată a fost de 236 km/h, pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În perioada 16 – 22 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat, pe autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

Astfel, pe autostrada A1, 39 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 180 km/h şi 236 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 12 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h și 223 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 25 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 173 km/h și 208 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 20 aprilie a.c., la ora 18.48, la kilometrul 554 al Autostrăzii A1 Deva-Nădlac, când polițiștii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Berlin, Germania, care conducea cu viteza de 236 km/h.

De asemenea, la data de 16 aprilie a.c., la ora 16.13, la kilometrul 42 al Autostrăzii A3 Turda-Borș a fost depistată o femeie, de 19 ani, din Timișoara, care conducea cu viteza de 173 km/h, deși deține permis de conducere de mai puțin de 1 an.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea