Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Nou medic specialist pneumolog la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nou medic specialist pneumolog la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni.

Începând din 19 martie, Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni are un nou medic specialist pneumolog: pe tânărul doctor Petru-Emil Muntean, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, pe care a urmat-o din 2007 până în 2013.

Doctorul Muntean a menționat că în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2017 a activat ca medic rezident la Spitalul Clinic Județean Mureș, Secția de Pneumoftiziologie, între septembrie 2016 – decembrie 2016 a fost medic rezident la Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București – acolo unde a efectuat pregătire intensivă în endoscopie bronșică, iar ca urmare a implicării în acțiuni de voluntariat și a rezultatelor deosebite privind activitățile profesional-științifice, în 2016 a primit o Diplomă de Merit în cadrul celui de-al XXIV-lea Congres Național de Pneumologie, desfășurat în Brașov. Anterior, în perioada 2014-2015 a obținut diploma de Master în Managementul Serviciilor de Sănătate la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș și a urmat mai multe programe de formare profesională, printre care menționăm un curs recunoscut la nivel internațional de Engleză Medicală – nivel avansat – la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, precum și un curs în Acordarea Primului Ajutor prin Crucea Roșie Mureș.

Totodată, doctorul Petru-Emil Muntean are o bogată activitate de formare profesională, participând în ultimii ani la mai multe cursuri postuniversitare, simpozioane și ateliere de lucru, la numeroase manifestări științifice naționale și internaționale, iar în perioada rezidențiatului a făcut parte din comitetul de organizare a unor întâlniri științifice la nivel național, fiind membru al Societății Române de Pneumologie și al altor societăți medicale de prestigiu din țară sau din străinătate.

Noul medic de la Spitalul de Boli Cronice Cîmpeni s-a remarcat și ca autor sau coautor de tratate și cărți în limba română sau engleză din domeniul pneumologiei, iar acum, la început, îi dorim succes și o activitate încununată de multe satisfacții în „Capitala Țării Moților”!

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 28 APRILIE 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 28 APRILIE 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea