Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nor de praf saharian deasupra României: Zonele vizate de „ploile murdare”. Avertizările meteorologilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nor de praf saharian deasupra României: Zonele vizate de „ploile murdare”. Avertizările meteorologilor

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană pătrunde deasupra României, informează miercuri meteorologii. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie.

Citește și: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până miercuri seara. Ploi în mai multe regiuni până la sfârșitul săptămânii

„În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulaţia aerului se va menţine predominant sud-vestică şi va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentraţii mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice şi estice”, anunţă, miercuri, ANM, într-un comunicat de presă.

În noaptea de joi spre vineri, masa de aer încărcată cu particule de praf va depăşi aria geografică a României şi se va regăsi deasupra Mării Negre şi Ucrainei, potrivit sursei citate.

Meteorologii precizează că ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul teritoriului.

„Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele şi intervalele cu ploaie”, a transmis instituţia citată.

Meterologii anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele vor depăşi 90 de kilometri la oră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea