Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Noii antrenori de la Academia CSM Unirea Alba Iulia, două nume noi pe listă | În 14-16 iulie, selecții la toate grupele, la Oarda de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Municipal Unirea Alba Iulia și-a stabilit numele antrenorilor care vor activa la Academia juvenilă, intenția clubului din Cetatea Marii Uniri fiind ca în 3 ani CSM Unirea Alba Iulia să intre între primele 20 de academii din România.

Mottoul aceste perioade este: „Fotbalul se întoarce acasă”, iar copiii care vor fi cooptați în proiect vor avea gratuitate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comparativ cu lista anunțată în urmă cu o lună au apărut modificări, fiind incluși antrenorii Cristian Mărginean (ex-Industria Galda de Jos, Under 19) și Dan Bara (Optimum Alba Iulia). Lista a fost stabilită, iar azi a avut loc o întâlnire între oficialii clubului și antrenorii în cauză.

În această vară CS Municipal Unirea Alba Iulia a intrat în era reorganizării sectorului juvenil, cu George Țălnar în fruntea Centrului de copii și juniori, iar tatăl său, reputatul Cornel Țălnar va avea rolul directorului tehnic la nivelul clubului.

De asemenea, s-a luat decizia ca CSM Unirea Alba Iulia să nu mai activeze la grupele mici de vârstă, respectiv Interligă (Under 10, Under 9 și mai mici).

Prima acțiune concretă a antrenorilor va fi în perioada 14-16 iulie, când la Oarda de Jos (inițial s-a anunțat pe „Cetate”) vor fi organizate mai multe acțiuni de selecție.

Astfel, vineri, 14 iulie vor fi grupele Under 11 (ora 9.00), Under 12 (ora 15.00) și Under 13 (ora 19.00); sâmbătă vor fi acțiuni la Under 14 (ora 9.00) și Under 15 (ora 16.00), iar duminică, 16 iulie se vor întâlni cei de la grupele Under 17 (ora 9.00) și Under 19 (ora 16.00).

Sunt 11 antrenori care se vor ocupa de viitorul „alb-negrilor”, în speranța că vor reuși să descopere noi talente precum Nicolae Stanciu sau Gheorghe Grozav, internaționalii României în ultimul deceniu.

Astfel George Țălnar, ajutat de Adrian Roman, va fi antrenor coordonator al centrului juvenil, urmând a pregăti echipa Under 19 și formația secundă, aceea din Liga 4.

Vasile Ursu (secund Florin Codleanu) va continua la Under 17, deși demisionase la un moment dat, iar la Under 15 va activa Florin Codleanu (care va colabora cu Bogdan Prodea).

La Under 14 este Bogdan Prodea, asistat de Cristian Gliga, la Under 13 vine Cristian Mărginean (fost la Industria Galda de Jos și jucător la Viitorul Vama Seacă), la Under 12 este Alexandru Kalanyos (inițial a fost Raul Oargă, care nu va mai activa), iar la Under 11 Dan Bara (fost la Optimum Alba Iulia).

De asemenea, Cătălin Popa va fi responsabil cu pregătirea portarilor, iar Adrian Lăpăzan are rol la grupele Under 11- Under 14, pe partea de dezvoltare atletică.

CSM Unirea Alba Iulia vrea ca în sezonul viitor să activeze la Under 19 și Under 17 în campionatele organizate de FRF (la „republicani” cum se spune), iar echipa secundă să evolueze în Liga 4.

La clubul susținut de Primăria muncipiului Alba Iulia se vrea o revitalizare serioasă a compartimentului juvenil, cu echipe înscrise, după ani de absență, în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal (Under 17, Under 19), dar și cu o formație secundă care va activa în Liga 4.

GT Sport Alba Iulia va continua să activeze la faza de inițiere, cu grupele de până la 10 ani. CSM Unirea Alba Iulia are proiecte serioase pe toate palierele în următorul sezon competițional, întrucât în 2024 se va aniversa împlinirea unui secol de la înființarea formației din Cetatea Marii Uniri. La seniori se vrea promovarea în Liga 2, iar la sectorul juvenil se dorește o spectaculoasă revigorare prin colaborarea cu GT Sport Alba Iulia, club privat înființat în urmă cu 4 ani, care impresionează în județul Alba și nu numai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea