Rămâi conectat

Actualitate

Noi vouchere pentru familii, până la 1500 de lei de la stat: Se schimbă legea pentru familiile din România

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi vouchere pentru familii, până la 1500 de lei de la stat: Se schimbă legea pentru familiile din România

Un nou proiect de lege ajuns în Senat încearcă să întindă o mână de ajutor familiilor din România, atât prin intermediul unor noi vouchere, cât și printr-o serie de măsuri legate de programul de muncă al celor care sunt angajați.

CITEȘTE ȘI: Ajutoare pentru familiile cu mulți copii. Beneficii: TVA de 5% la scutece, lapte și mâncare pentru bebeluși, vouchere lunare de 1.500 de lei pentru creșe, grădinițe, after-school private

Dacă proiectul legislativ aflat la această oră în dezbatere în Parlament va fi promulgat, părinții cu copii de până la 8 ani vor avea posibilitatea să lucreze patru zile pe lună de acasă, fie succesiv, fie în săptămâni diferite. În mod evident, condiția esențială este ca profilul job-ului să permită telemunca. Tot ca un mecanism menit să încurajeze natalitatea dintr-un punct de vedere, parlamentarii și-au propus să reducă TVA-ul la 5% pentru toate produsele destinate bebelușilor. Lista include scutece, lapte praf sau șervețele umede, dar și scaune auto destinate copiilor.

Românii cu copii primesc mai multe ajutoare
Diferită de inițiativa ajunsă acum în parlament este una venită de la ministrul Familiei, chiar dacă Gabriela Firea plănuia niște măsuri similare. Pe lângă reducerea TVA-ului la 5%, după cum s-a detaliat mai sus, Firea își dorea și acordarea de vouchere de 1500 de lei, bani care ar putea fi folosiți pentru a plăti creșa, grădinița, fie ea și particulară sau after school-ul copiilor.

Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familie se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.

De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară.”, a declarat Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI: Noi măsuri de sprijin pentru românii vulnerabili: Pachet de servicii sociale integrate cu mai multe tipuri de vouchere


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea