Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Noi vom fi capitală culturală europeană în 2020”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comitetul de iniţiativă “Alba Iulia -2020- Capitală Culturală Europeană” şi-a reluat activitatea după o perioadă de aşteptări legate de nouă configuraţie a scenei politice locale şi judeţene.Suntem bucuroşi că locuitorii judeţului Alba s-au prezentat la urne în procent de peste 60% ,ceea ce înseamnă că indiferentă,absenteismul şi noncombatul de natură civică sunt înlocuite cu atitudini pozitive, atitudini responsabile, legate  de viitorul acestor meleaguri. Sub aceste auspicii,noi, membrii comitetului de iniţiativă, trebuie să reluăm activităţile legate de viitorul european al municipiului nostru.Aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii,cetăţenii municipiului Albă Iulia sunt datori faţă de noile generaţii în a le deschide noi perspective,noi posibilităţi de afirmare,noi idealuri.Toate acestea sunt legate de perspectiva evoluţiei europene a României şi bineînţeles a judeţului nostru. Astfel suntem datori cu toţii să depunem toate eforturile pentru a înfăptui aceste aspiraţii. Ne mai despart numai un an şi câteva luni până la depunerea dosarului de evaluare, iar eforturile noastre conjugate trebuie să asigure realizarea unor propuneri care să  se confrunte cu cele formulate de cetăţenii unor oraşe ca Timişoara şi Cluj. Iar pentru a avea şanse efective de a câştiga lupta va trebui ca toate propunerile noastre să fie făcute în raport cu aspiraţiile şi tradiţiile locuitorilor judeţului nostru.Din aceste motive facem  apel la toate forţele politice şi civice care doresc binele judeţului Albă să-şi unească forţele pentru a învinge.Împreună suntem mai puternici şi numai împreună vom putea construi ceva trainic. Haideţi aşadar să trecem peste ambiţii şi orgolii,să uităm de rivalităţi politice şi de orice altă natură şi să luptăm împreună sub o singură deviza :” Noi vom fi capitala culturală europeană în 2020”
Ne adresăm pe această cale, Consiliului Judeţean Alba,preşedintelui Ioan Dumitrel, Consiliului Municipal Alba Iulia şi primarului Mircea Hava, pentru a ne uni forţele şi împreună a începe bătălia pentru mai bine, mai frumos,mai trainic.Iar, chiar dacă nu ne vom putea impune, vom rămâne măcar cu această solidaritate care ar putea schimba ceva în mentalităţile noastre, precum şi cu nişte obiective şi programe care ar putea oricând să fie introduse în strategiile viitoare de dezvoltare a acestor locuri.

Iniţiator Proiect,              Preşedinte Comitet Iniţiativa       Purtător de cuvânt
Florin Roman                   Radu Matei Todoran                   Cornel Comşa

Titulatura „Alba Iulia 2020 – Capitalã Culturalã Europeanã” – rezervatã oficial de iniţiatori

    „Azi (19 iunie 2012) am obţinut acordul Ministerului Justiţiei pentru rezervarea numelui ONG-ului Alba Iulia 2020 – Capitalã Culturalã Europeanã. Peste câteva zile va fi emisã hotãrârea instanţei şi suntem înfiinţaţi cu acte în regulã!” ne-a declarat Florin Roman, iniţiatorul acestui proiect. Acesta a mai dezvãluit faptul cã, în mod surprinzãtor, numele acestui proiect a fost rezervat pânã în… 10 iunie a.c., de o altã persoanã, dintr-un alt judeţ. Pentru cã persoana cu pricina nu a fructificat rezervarea fãcutã la Ministerul Justiţiei, a pierdut dreptul  de a valorifica aceastã titulaturã. Roman este de pãrere cã rezervarea a fost fãcutã pentru a ţine în loc proiectul  şi toate demersurile bazate pe legalizarea ONG-ului „Alba Iulia 2020 – Capitalã Culturalã Europeanã”.(N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea