Noi restricții din 1 august: limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone și introducerea obligativității purtării măștilor. Anunțul premierului Ludovic Orban

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Marți, premierul Ludovic Orban a anunțat măsurile care ar putea fi introduse începând cu 1 august, printre care se numără și limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone dar și introducerea obligativității purtării măștilor în spații deschise aglomerate.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor. De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

El a mai spus că marți va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Specialiștii deja au formulat niște propuneri de care noi vom ține cont și cel mai probabil azi (marți – n.r.) va fi CNSU și miercuri ședință de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419