Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi măsuri sociale pentru români: Vouchere pentru elevi și pensionari, creșterea normei de hrană în spitale și ajutor pentru familiile cu mai mulți copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi măsuri sociale pentru români: Vouchere pentru elevi și pensionari, creșterea normei de hrană în spitale și ajutor pentru familiile cu mai mulți copii

În şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare a fost făcută o analiză asupra formei finale a pachetului de măsuri economice şi sociale pregătite pentru protejarea populaţiei şi economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Liderii coaliţiei vor prezenta, luni, măsurile pe care Executivul le va implementa, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„În cadrul şedinţei de Coaliţie de astăzi, desfăşurată la Palatul Victoria, a fost analizată forma finală a pachetului de măsuri economice şi sociale pregătite pentru protejarea populaţiei şi economiei de efectele crizelor pe care le traversează România. Măsurile pe care Guvernul le va implementa vor prezentate, luni, de liderii Coaliţiei, în cadrul unei conferinţe de presa organizate la Parlamentul României”, a afirmat Dan Cărbunaru.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Printre măsurile analizate se numără:

  • majorarea valorii tichetelor de masă
    acordarea unor vouchere în bani pentru pensionari și elevi
    dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale
    creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și învălțăminte pentru copiii din centrele de plasament

În cursul serii de luni, 4 aprilie, primul ministru Nicolae Ciucă a declarat că va face un anunţ privind pachetul de măsuri sociale pregătit de Executiv, în contextul crizei energetice, după discuţiile pe care ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, le va avea la Bruxelles pe această temă.

„Ministrul de Finanţe a plecat în această seară la Bruxelles, mâine are loc întâlnirea cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană şi, în funcţie de flexibilizarea despre care s-a vorbit şi s-a discutat şi cu Comisia (n.r. – Europeană), vom anunţa acest pachet de măsuri”, a precizat Ciucă, răspunzând unei întrebări pe această temă, după o şedinţă a coaliţiei de guvernare la Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

El a adăugat că impactul financiar pentru măsurile sociale, pregătite în contextul crizei energetice, este de aproximativ 3,4% din PIB, „inclusiv bani europeni”.

„În acest moment, din evaluarea pe care o avem, am precizat şi ieri, discutăm de un impact de aproximativ 3,4% din PIB, inclusiv bani europeni, o parte din ei vin din fondurile europene”, a punctat premierul.

În context, el a fost întrebat care este suma care va fi alocată pachetului social din fondurile netrase până acum, Ciucă menţionând că o hotărâre în acest sens va fi luată după decizia finală de la Bruxelles.

„Nu pot să anticipez acum până când nu avem decizia finală de la Bruxelles”, a conchis Ciucă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea