Rămâi conectat

Actualitate

Noi măsuri restrictive în capitală. Se închid „PĂCĂNELELE”, barurile și discotecile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi măsuri restrictive în capitală. Se închid „PĂCĂNELELE”, barurile și discotecile

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a adunat în şedinţă, pentru a discuta impunerea unor noi măsuri de combatere a virusului. Astfel, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că s-a decis închiderea barurilor, cluburilor şi discotecilor din București.

Măsuri similare au fost luate și în Ilfov, dar și în alte orașe din țară. Oficialii vorbesc pentru prima dată deschis despre carantină în unele zone, inclusiv în Capitală, dacă numărul de cazuri va crește la fel de rapid.

Prefectul Capitalei a afirmat într-o declaraţie de presă că s-a mai hotărât ca perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 – 21,15, de luni până vineri, să fie redus de la 100 de metri la 50 de metri.

Potrivit lui Gheorghe Cojanu, CMBSU a mai decis interzicerea jocurilor de noroc şi a cazinourilor, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

“Barurile, cluburile şi discotecile nu erau precizate în această adresă (a DSP – n.r.). S-a constatat că posibilitatea de propagare e chiar mai mare în discoteci sau cluburi decât în cafenele şi restaurante, drept care prima hotărâre a fost în aplicarea articolului 6, punctul 11 din Anexa 3 la Hotărârea de Guvern 782/2020 – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci nu este permisă în municipiul Bucureşti (…). A doua hotărâre este o hotărâre de modificare, şi anume au fost sesizări de la cetăţeni care stau foarte aproape de şcoli, ne-am gândit şi la copilaşi şi la părinţii lor că totuşi distanţa de 100 de metri impusă şi în alte judeţe este prea mare, ei pot să le aplice masca pe nas şi gură la o distanţă mai mică, drept care Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri”, a declarat Gheorghe Cojanu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte a treia hotărâre, el a menţionat că, la propunerea a trei membri din CMBSU, a fost supusă atenţiei Comitetului interzicerea jocurilor de noroc şi a cazinourilor în Capitală, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

“Aţi văzut – la loterie se păstrează distanţarea, unul se duce la ghişeu, pune numerele, altul aşteaptă afară, nu e o problemă de răspândire acolo”, a spus Gheorghe Cojanu.

Tot miercuri, 7 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti, respectiv 20.306.

Sinteza declarațiilor prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu:

– Au fost adoptate trei hotărâri.

– Am constatat că barurile, cluburile și discotecile nu erau incluse în această adresă (inițială) a DSP, drept care prima decizie vizează închiderea acestora în București.

– A doua hotărâre. Au fost cetățeni de la cetățeni care locuiesc foarte aproape de școli. Comitetul a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri.

– A treia hotărâre este mai inedită. S-a emis propunerea de interzicere a jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza municipiului București. S-a admis această propunere, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea