Rămâi conectat

Curier Județean

Noi MĂSURI de prevenție anti-COVID, în Sebeș. Școlile funcționează în scenariul galben și masca, obligatorie în spațiile publice aglomerate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luând în dezbatere incidența cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din ultimele 14 zile în Municipiul Sebeș, CLSU Sebeș a dispus o listă de măsuri pentru protejarea cetățenilor.

Comitetul Local pentru situații de urgență a adoptat în ședința din 8 octombrie Hotărârea nr.6, privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 pe raza Municipiului Sebeș. Măsurile luate sunt:

1. Datorită unei incidențe de 2,12 cazuri la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile, începând cu 8 octombrie toate unitâțile de învățământ de pe raza Municiupiului Sebeș vor funcționa în scenariul galben.

2. Toate instituțiile publice și private, cât și operatorii economici vor analiza posibilitatea de a munci de la domiciliu, iar dacă nu este posibil, se va decala programul de lucru.

3. Restaurantele și cafenelele vor servi doar pe terasă, asigurându-se un spațiu de 2 m între mese și vor participa maxim 6 pesoane la o masă. În cazul hotelurilor sau pensiunilor, servirea înăuntru este permisă doar în cazul clienților cazați.
Măsurile se vor menține până ce rata de incidență va scădea la 1,5 la 1000 de locuitori.

4. Evenimentele și manifestările publice se vor desfășura doar cu respectarea normelor de distanțare (2m) și protecție (portul măștii). Maxim 100 de persoane sunt acceptate la exterior, iar în interior maxim 50.

5. Purtarea măștii este obligatorie în spațiile aglomerate precum gările, piețele, stațiile de autobuz, parcările spațiilor comerciale sau pe o rază de 100 de metri în vecinătatea unităților de învățământ sau lăcașurilor de cult.
Excepție fac copiii sub 5 ani și persoanele care au un act doveditor de la medic prin care se adeverește că persoana suferă de afecțiuni medicale ce afectează capacitatea de oxigenare.

6. Spitalul Municipal Sebeș va aloca 20% din totalul numărului de paturi pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, respectând circuitele funcționale avizate de către DSP Alba. Se va aloca 1%, minim un pat din totalul numărului acestora pentru tratarea cazurilor grave. Acestea vor fi dotate conform normelor ATI în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea