Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi beneficii pentru persoanele asigurate facultativ: Ce prevede proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi beneficii pentru persoanele asigurate facultativ: Ce prevede proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților

Un proiect legislativ ce prevede posibilitatea acordării de concediu de risc maternal şi indemnizaţie şi persoanelor asigurate facultativ a fost adoptat cu 272 de voturi „pentru”, de Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă modifică art. 10 alin. (7) şi art. 31 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, în sensul acordării dreptului la concediu de risc maternal şi persoanelor asigurate facultativ.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform legii, persoanele asigurate facultativ sunt: a) asociaţi, comanditari sau acţionari; b) administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare ori de management; c) membri ai asociaţiei familiale; d) persoane autorizate să desfăşoare activităţi independente.

Prin derogare, de dreptul la concediul de risc maternal şi indemnizaţie beneficiază şi persoanele asigurate facultativ. Concediul şi indemnizaţia de risc maternal se acordă fără condiţie de stagiu de asigurare, prevede proiectul, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, pentru aceste persoane, pentru acordarea concediului de risc maternal, „baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurări sociale o constituie media veniturilor lunare asigurate, înscrise în contractul de asigurare încheiat„.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect legislativ.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea