Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nivelul de încredere al consumatorului român a revenit la nivelul anului 2007 – susține președintele Consiliului Fiscal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, a afirmat, marți, într-o dezbatere de specialitate, că nivelul de încredere al consumatorului român a revenit la nivelul anului 2007, iar acest lucru va conduce la o creștere a consumului pe fondul majorării veniturilor.

presedintele Consiliului Fiscal”E de anticipat ca și în perioada următoare și mă refer și la anul următor să vedem o accelerare a consumului. Avem toate ingredientele necesare. Pe de o parte venituri mai mari, fonduri mai mari, cu creșteri de aproape 14% în termeni reali. Numărul de salariați crește, de asemenea. Va fi o presiune și pe salariile din mediul privat. Al doilea ingredient important este încrederea consumatorilor, în ultima perioadă, începând din octombrie anul trecut. Se pare că odată cu octombrie, anul trecut, de la alegerile prezidențiale, încrederea consumatorilor s-a îmbunătățit masiv. În momentul de față, nivelul de încredere a consumatorilor din România este la nivelul din 2007, nota bene! Acesta este un lucru foarte important. Consumatorul român are și venituri, și o încredere mai mare, ceea ce nu poate duce decât la un consum mai mare”, a menționat Dumitru, citat de Agerpres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

El a adăugat, totodată, că vânzările de bunuri de consum cresc, similar celor cu amănuntul.

”Dacă ne uităm la vânzările de bunuri de consum, acestea cresc foarte rapid, la fel și vânzările cu amănuntul. Discutăm de o creștere de două cifre, în termeni de volume, de peste 10% a vânzărilor cu amănuntul. Creșterea a fost determinată și de scăderea TVA, de la jumătatea anului. Vom vedea cifre și mai mari odată cu scăderea TVA standard de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016”, a subliniat președintele Consiliului Fiscal, citat de Agerpres.

Cei mai importanți actori din sistemul bancar și jucători din piața de business participă, marți, la conferința „Lecții învățate în anii de criză’, eveniment susținut de Asociația Română a Băncilor (ARB).

Sursa Foto Adevarul.ro 

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce penalizări se aplică de la 1 septembrie pentru pensionarea anticipată. Explicații oficiale Noua lege a pensiilor prevede că stagiul minim de cotizare se va majora în funcție de evoluția speranței de viață din România și va elimina pensia anticipată fără penalizări. Potrivit legii, stagiul minim de cotizare contributiv este de 15 ani […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea