Nicolaie Moldovan: Guvernul nu are bani pentru construirea Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia

Guvernul României nu are bani pentru construirea Monumentului Unității Naționale de la Alba Iulia, potrivit administratorului public al municipiului, Nicolaie Moldovan, care a precizat, vineri, la radio Unirea FM, că acest răspuns l-au primit toți solicitanții, indiferent de natura meseriei pe care o prestează.  

monument”Nu sunt bani pentru a face Monumentul Unității Naționale din punct de vedere al Guvernului României, prin Ministerul Culturii. Încă o dată, după nu știu cât timp, se asumă faptul că la nivel guvernamental, în bugetul național, nu pot fi alocați bani pentru construirea acestui monument. Este un lucru regretabil care se repetă aproape an de an – avem acest gen de răspuns, fie că a fost solicitat de diferite asociații, de mass media, de administrația județeană, locală, de alte persoane sau instituții interesate. Răspunsul este același: Nu sunt bani”, a afirmat Moldovan.

ELIT

Acesta a mai precizat că Monumentul Marii Uniri nu poate fi amenajat exclusiv din eforturile financiare ale administrației publice locale și județene.

Citește și Arhitect Stelian Fleschin: ”Realizarea Monumentului Unităţii Naţionale de la Alba Iulia este absolut necesară şi obligatorie”

”Aș vrea să precizez, foarte clar, câteva chestiuni legate de acest monument. Evident este o dorință să avem un astfel de monument la Alba Iulia – ce trebuie să discutăm este de unde luăm banii, care este soluția de realizare a acestui monument din punct de vedere arhitectural, din punct de vedere al amplasamentului, cum se va poziționa el în raport cu alte monumente care sunt considerate, astăzi, etalon pentru unitatea națională a României, spre pildă, Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii, Catedrala și întreg ansamblul religios, evident și alte instituții. Cred că e foarte important să discutăm cum va fi gândit și marcat momentul inaugural al acestui monument în situația în care se va ajunge să fie amenajat, dar cel mai important lucru e că trebuie să avem asumată o poziție publică guvernamentală din partea celei mai îndrituite autorități și anume autoritatea centrală, de a realiza, de a finanța, din fonduri guvernamentale acest monument. Să fim bine înțeleși, actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 s-a realizat pentru toți românii, indiferent de regiunile istorice pe care aceștia le reprezintă. Este un proiect ce trebuie asumat și coordonat la nivel central, guvernamental. Acest monument nu poate fi exclusiv susținut financiar din eforturile primăriei municipiului Alba Iulia sau ale CJ Alba”, a mai precizat Nicolaie Moldovan.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Monumentul se dorește a fi construit în perspectiva centenarului Unirii din 2018.

Administratorul public al municipiului a spus că nu ar fi de acord cu amplasarea obiectivului în zona istorică, iar această decizie ar trebui să se ia ținându-se seama de dorința locuitorilor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

alex 28 august 2015 at 16:09

Inca un monument CHITSC in Cetate? Noroc ca nu synt bani la guvern. In tot raul su un bine. Cine i-a intrebat pe cetateni daca doresc inca un mastodont de beton din bani publici….probabil cateva milioane de euro in orasul lor? Ce ar fii sa se faca canalizari si asfalt de banii aia? peste 30% din casele „municipiului” nu sunt bransate la retele, ce sa mai zic de drumuri. Ne C#@$m in dosul curtii, mergem prin noroi …dar ne trebule miloane de euro bagate in betoane cu tematica comunisto-patriotica. Rusine Nicu Moldovan, avem alta parere despre tine…..dar se pare ca esti tot un muppet.

dolfi 28 august 2015 at 19:06

pai ne trebuie monumente grandomane, catedrala grandomana… haine de firma, masini scumpe… ce conteaza ca indivizii, care trebuie sa fie baza unei societati sanatoase sunt goi pe interior si fara minte? Nu mai conteaza….
magarului ii lipseste tichia de margaritar…
De atatea milioane de euro ati face ceva util… parcare subterana, ori reabilitari termice, ori poate un… parc cu verdeata… Ma rog… stiu ca va trebuie activitati din care sa iasa parandarat… c-altfel se uita Sf. Petru urat la voi cand ajungeti in fata lui…

Jelu 30 august 2015 at 16:07

Bine care Primaria de strand de 6 mil de euro

Gabi 30 august 2015 at 20:06

Este necesar un monument care sa ateste cum a ajuns Ardealul dependent de bucuresti?

@Gabi 2 septembrie 2015 at 17:36

Este ! Daca privesti problema….invers !!!

Comentariile sunt oprite