Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nicolae Florea: MIHĂLŢENII SUNT OAMENI HARNICI ŞI GOSPODARI!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

– Domnule Florea, care sunt motivele care v-au determinat să candidaţi la funcţia de primar al comunei Mihalţ?
– Ar fi multe de spus, dar în primul rând am luat această decizie cu gândul la statutul meu social, la familie, la cei doi copii, acum la casele lor, dar şi la tradiţia familiei Florea. Trebuie să amintesc că bunicul meu a fost primar în comuna Mihalţ şi a rămas în memoria sătenilor cu realizări deosebite. Vreau să-i urmez exemplul! Mă mai recomandă poziţia pe care am avut-o până acum, de cetăţean şi fin observator al problemelor cu care se confruntă comuna Mihalţ. Am pornit în viaţă de jos şi pas cu pas, fără a da înapoi nici un moment, am realizat ceea ce mi-am propus.
Care sunt priorităţile dumneavoastră dacă veţi fi ales primar al comunei Mihalţ?
– Sunt foarte multe probleme aflate în atenţia mea, probleme cu care se confruntă mihălţenii în prezent. Probabil, mafia portocalie şi-a pus amprenta şi asupra celor care lucrează în administraţia de stat şi au funcţii de decizie. De aceea, prima urgenţă ar fi introducerea ordinii şi disciplinei în cadrul instituţiilor din comună, în rândul persoanelor cu care cetăţenii intră în contact pentru a li se rezolva problemele. Priorităţile mele sunt: *rezolvarea problemelor de fond funciar; *clarificarea problemei păşunatului oilor şi vitelor; *asigurarea pazei comunale şi a pazei în zona câmpului; *poliţia comunitară; *finalizarea lucrărilor de canalizare şi igienizare a comunei.
– O mare calitate a unui primar este aceea de a şti să discute cu oamenii. Aveţi răbdare să-i ascultaţi?
– Toată viaţa am lucrat împreună cu oamenii, am colaborat cu ei. Am răbdare să-i ascult, iau în considerare părerile lor, dispun de spirit practic şi îmi place să mă implic şi să acţionez alături de ei. Doresc să trăim într-o localitate curată şi bine gospodărită, aşa cum îşi doresc şi mulţi cetăţeni ai comunei. În toată activitatea mea mă bazez pe respectarea legii. Nu voi permite risipa banului public şi voi gestiona cu atenţie banii proveniţi din taxele şi impozitele oamenilor. În nici un caz nu voi proceda aşa cum s-a întâmplat până acum: au fost deturnări de bani de la o lucrare la alta şi s-au raportat lucrări ca fiind terminate, când ele abia începeau. Sunt conştient că taxele le-au plătit oamenii din pensiile şi salariile aproape înjumătăţite de guvernul anterior şi de aceea voi gestiona banii cu maximă seriozitate.
– Cum veţi schimba viaţa mihălţenilor?
– Doresc să facem din comuna Mihalţ o aşezare modernă şi de aceea am în vedere o serie de investiţii necesare pentru comunitate. Vreau să accesăm fonduri europene pentru a derula la Mihalţ mai multe proiecte dintre care amintesc: construcţia unei brutării, înfiinţarea unui punct de colectare a laptelui, construcţia unei mori pentru cereale, amenajarea unor mici ateliere în care să lucreze localnicii. Să nu credeţi că e vorba de lucruri grele. Dimpotrivă, avem sprijinul UE, e nevoie doar de implicarea unor oameni, în special tineri, care să fundamenteze temeinic aceste proiecte. Aşa cum mulţi dintre dumneavoastră ştiu, mihălţenii sunt oameni harnici şi gospodari, de aceea ei merită să trăiască civilizat. Au curţile pline cu tractoare şi unelte agricole, muncesc din zi şi până în noapte şi îmi doresc din inimă să le fac viaţa mai uşoară.
– Cum credeţi că veţi reuşi să realizaţi ceea ce v-aţi propus?
– În rezolvarea tuturor problemelor mă bazez pe consultarea şi sprijinul localnicilor şi pe colaborarea cu aceştia. Voi organiza periodic adunări cu cetăţenii, în cadrul cărora se vor discuta, de la om la om, aceste probleme. De asemenea, voi stabili un program de audienţe cu cetăţenii. Eu, Nicolae Florea, voi fi 24 de ore din 24 la dispoziţia cetăţenilor. Vă spun direct că au fost multe probleme care s-au petrecut la nivelul comunei şi care m-au deranjat. Una din acestea a fost conflictul religios din comună şi apoi un alt eveniment prin care preoţii au fost implicaţi în diferite procese civile, chiar de actualul primar, procese care nu aveau legătură cu biserica. Sunt de părere că toate cele petrecute scad prestigiul comunei şi al cetăţenilor. Pornesc la drum alături de cetăţeni şi cu ajutorul lui Dumnezeu, sperând totodată că slujba de inaugurare şi serviciul religios cu care voi începe activitatea vor înlătura toate spiritele rele care au bântuit şi perturbat bunul mers al treburilor comunei Mihalţ, comună în care m-am născut, am trăit şi pe care o îndrăgesc ca pe propria familie.
– Ce vă nemulţumeşte în această campanie electorală?
– Sunt multe lucruri care mă nemulţumesc. În primul rând, aruncând o privire peste listele electorale am observat peste 50 de persoane decedate care apar ca viitori alegători. Rog insistent persoanele acreditate şi implicate direct în procesul electoral să rezolve această problemă. De asemenea, recent s-au făcut mutaţii în cazul unor persoane foarte apropiate unor candidaţi, persoane care deşi locuiesc în Alba Iulia, „s-au gândit” să voteze la Mihalţ. La Cistei, la Obreja, dar şi în alte zone s-au înregistrat acte de violenţă, au fost deteriorate materialele electorale de când s-a dat startul campaniei şi aş dori ca aceste fapte să înceteze. Îmi doresc o campanie electorală corectă, civilizată şi cu adevărat democratică, în care votul să fie liber consimţit şi fără alte influenţe. Astfel, le vom demonstra tuturor că trăim într-o Românie cu adevărat democratică.
S-auzim numai de bine!(S.D.)

 ÎMPREUNĂ, PENTRU UN VIITOR MAI BUN!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea