Rămâi conectat

Ştirea zilei

Niciun deținut din Penitenciarul Aiud nu va fi eliberat ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal

Bogdan Presecan

Publicat

în

Potrivit unor surse demne de încredere, comisiile special înființate la nivelul Penitenciarului Aiud și-au încheiat activitatea de evaluare a persoanelor aflate în executarea pedepselor şi măsurilor educative privative de libertate, din perspectiva noilor reglementări penale şi procesual penale.

Zero condamnați eliberați

Potrivit rezultatelor evaluărilor comisiilor formate din judecători, procurori şi personal administrativ, la nivelul Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, în urma intrării în vigoare a Noului Cod Penal, începând cu 1 februarie 2014, niciun condamnat, din cei peste 900, nu întrunește condițiile necesare punerii sale în libertate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Există însă 6-7 cazuri de minori, persoane aflate în executarea pedepselor, care vor beneficia potrivit viitoarei legii penale, de un regim deschis, educațional.

Circa 300 de deținuți pot beneficia de reducerea pedepselor în 2014, după intrarea noului Cod Penal

Chiar dacă niciun condamnat, aflat în executarea pedepsei privative de libertate în cadrul Penitenciarului Aiud, nu va beneficia de încetarea executării pedepsei la data intrării în vigoare a Noului Cod penal sau în imediata apropiere a acestei date, circa 300 de deținuți întrunesc condițiile pentru modificarea pedepsei privative de libertate, din perspectiva legii penale mai favorabile. Mai exact, instanțele de judecată vor fi obligate să le reducă acestora pedepsele în concordanță cu noile reglementări, fără însă a-i putea pune în libertate în cursul acestui an.

Atenție! Modificarea pedepsei privative de libertate, din perspectiva legii penale mai favorabile, în cazul succesiunii în timp a legilor penale, reprezintă atributul exclusiv al instanţei de judecată.

Situația la Penitenciarul Bârcea Mare (Deva) 

La nivelul de competență teritorială a Curții de Apel Alba Iulia este și Penitenciarul Bârcea Mare (Deva) ce funcţionează ca o unitate de executare a pedepselor privative de libertate cu regim semideschis şi deschis.

Aici, potrivit evalurilor făcute de comisii, 6-7 condamnați întrunesc condițiile pentru încetarea executării pedepsei la data intrării în vigoare a Noului Cod penal sau în imediata apropiere a acestei date.

Peste 300 din cei circa 1.000 de deținuți de la Bârcea Mare ar putea obține reducerea pedepselor, în perspectiva noilor reglementări penale şi procesual penale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea