Rămâi conectat

Ştirea zilei

NICI UN CAZ de infectare cu coronavirus la Blaj: Rată de vindecare a pacienților internați la Spitalul suport COVID-19 de aproape 66 %

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest moment, în municipiul Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populației și nici în cel al cadrelor medicale. Vineri, 22 mai 2020, în Spitalul Municipal Blaj erau internați 14 de pacienți, cu vârste cuprinse între 43 și 90 de ani, în următoarele secții:

– Boli Infecțioase: 5 pacienți (toți favorabili);
– Interne: 7 pacienți (6 favorabili, 1 staționar);
– ATI: 2 pacienți (1 favorabili, 1 agravat).

Numărul total de bolnavi infectați cu noul coronavirus tratați la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activității ca spital suport pentru cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, în perioada 2 aprilie – 22 mai 2020, este de 94.

Până acum, 62 de pacienți s-au vindecat și au fost externați, 3 pacienți, cu stare ameliorată, au fost transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia și un pacient, vindecat, a fost transferat la Secția Psihiatrie a SJU Alba Iulia. 14 pacienți infectați cu noul coronavirus au decedat.

În ultima săptămână, s-au vindecat și au fost externați 11 pacienți. Cel mai tânăr dintre aceștia are 19 ani, iar cel mai în vîrstă are 90 de ani. Numărul total al pacienților vindecați și externați în luna mai este de 34.

În condițiile în care la Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave și critice de Covid-19 sau cu comorbidități și alte afecțiuni din județ, celelalte spitale din județ asigurând doar tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19, rata de vindecare în Spitalul Municipal Blaj este, până acum, de 65,95%. Acest lucru a fost posibil grație profesionalismului cadrelor medicale și personalului care își desfășoară activitatea la Spitalul Blaj, cu toții aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus.

Pacienții decedați sunt din următoarele localități: Ocna Mureș (3), Abrud (2), Aiud, Șard, Zlatna, Săliștea Deal, Cugir, Lunca Mureșului, Trâmpoiele (Zlatna), Blandiana și Pianu de Jos.

În aceste zile au început lucrările în incinta Spitalului Vechi, pentru a fi mutați pacienții internați cu Covid-19, astfel încât, la Spitalul Nou, să avem îndeplinite toate normele necesare pentru ca Ministerul Sănătății să-și dea acordul în vederea reluării serviciilor medicale, altele în afara celor de tratare a cazurilor de coronavirus, pentru a redeschide Ambulatoriul Spitalului și pentru a putea face internări pe secții, în cazul pacienților din Blaj și din Zona Târnavelor. Estimăm că în aproximativ două săptămâni aceste servicii medicale vor fi din nou disponibile la Spitalul Municipal Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea