Rămâi conectat

Curier Județean

Nemulțumiți de decizia IȘJ Alba, părinții și elevii din Cugir cer reînființarea clasei „tăiate” de la Liceul Teoretic „David Prodan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nemulțumiți de decizia IȘJ Alba, părinții și elevii din Cugir cer reînființarea clasei „tăiate” de la Liceul Teoretic „David Prodan”

Părinții și elevii din Cugir solicită revenirea de către ISJ asupra deciziei de renunțare a unei clase de la Liceul Teoretic „David Prodan”. Mai mulți reprezentanți ai Comitetului de parinți din Cugir își exprimă dezacordul, printr-un memoriu adresat Consiliului Local, față de decizia IȘJ Alba de a propune pentru funcționare la Liceul Teoretic „David Prodan” din localitate, două clase a IX-a pentru anul de învățământ 2021 – 2022, o clasă în regim hibrid: 14 elevi Matematică – Informatică și 14 elevi Ștințele ale Naturii și o clasă Filologie, scrie cugirinfo.ro.

Părinții solicită funcționarea, în continuare, a liceului cu trei clase: Matematică – Informatică intensiv informatică, Ștințele Naturii și Filozofie intensiv Engleză.

„Înțelegem motivul și logica care a dus la această concluzie și anume raportarea strictă la sondajul opțunilor realizat în octombrie 2020, în care s-a cerut direct elevilor de clasa a VII-a să aleagă un profil sau o școală anume pentru continuarea studiilor după terminarea ciclului gimnazial, moment la care mulți dintre adolescenți nu au deja o opinie formată în ceea ce privește parcursul lor școlar viitor, și, mai ales, fără a li se aduce la cunoștință oferta școlară a celor două licee din oraș. Dorim să vă aducem de asemenea la cunoștință că sondajul realizat de IȘJ Alba pentru a afla opțiunile elevilor nu reflectă realitate din teren, și ca urmare a acestui fapt demersul de a afla opțiunile elevilor a fost refăcut succesiv în perioada 11.01. 2021 – 14.01.2021 și 08.02.2021 – 11.02.2021, la nivelul școlilor gimnaziale din bazinul demografic școlar al orașului Cugir, cu participarea benevolă a elevilor din clasa a VIII-a și, totodată în prezența părinților, iar rezultatele sunt cu totul altele”, se arată în memoriul înaintat legislativului local.

Față de cele prezentate mai sus, Comitetul de părinți solicită IȘJ Alba, MEC cât și Consiliului Local să aprobe funcționarea Liceului „David Prodan” cu trei clase în conformitate cu dorințele exprimate în scris, ale părinților și elevilor din clasa a VIII-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea