Rămâi conectat

Politică Administrație

Negruț: Iohannis a promulgat Ziua Limbii Maghiare pentru a avea susținerea UDMR-ului în Parlament pentru Guvernul Cioloș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare pentru a avea susținerea UDMR-ului în Parlament pentru Guvernul Cioloș, a opinat, vineri, deputatul Clement Negruț.

Clement Negrut01Deputatul Mișcării Populare a criticat faptul că președintele României a respins proiectul de lege privind conferirea titlului onorific de ”Martir și Erou al Națiunii Române” lui Avram Iancu, pentru viaţă închinată şi jertfită spre propăşirea neamului românesc.

”Președintele a promulgat foarte repede Ziua Limbii Maghiare pentru a avea susținerea UDMR-ului în Parlament pentru Guvernul Cioloș în timp ce declararea lui Avram Iancu ca martir al neamului a fost refuzată (…) Dacă Iohannis nu promulga această lege, UDMR-ul nu susținea Guvernul Cioloș sau nu venea la vot”, a afirmat președintele MP Alba.

Potrivit legii, Ziua Limbii Maghiare este marcată la 13 noiembrie. La această dată vor fi prezentate valorile minorității maghiare, tradițiile și obiceiurile ungurești.

„Cu această ocazie vor fi organizate manifestări culturale, prezentări de carte, precum și omagieri ale unor personalități ale comunității maghiare, spectacole cultural-artistice, oferind astfel într-un mod instituționalizat posibilitatea ca reprezentanții altor etnii să aibă acces la universul cultural maghiar”, se arată în expunerea de motive a actului normativ. (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea