Rămâi conectat

Politică Administrație

Negocierile pentru noul Guvern| „Superman” Cîțu: „Am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”. Jocul politic mascat sub „armonie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Negocierile pentru noul Guvern| „Superman” Cîțu: „Am găsit cu PSD multe lucruri care pot să ne unească”. Jocul politic mascat sub „armonie”

Două ore de negocieri cu Marcel Ciolacu și liderii PSD și o concluzie. Florin Cîțu spune că a „ găsit multe lucruri care pot să ne unească”.

„Am avut o discuție cu PSD despre situația în care se află România și despre soluții. A fost o discuție bună. Este prima discuție. (…) Am găsit multe lucruri care pot să ne unească”, a spus Cîțu.

Întrebat despre discuțiile pe funcții, Cîțu a spus că a fost și „o variantă interesantă, mai exact „un premier care să se schimbe la doi ani”.

La rândul său, Marcel Ciolacu a precizat că nu au fost discuții pe funcțiile din guvern. „Prioritatea e stabilizarea României. Printr-un efort comun să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de români. Cred că suntem pe un drum corect. Dacă suntem patrioți acesta este drumul pentru o majoritate”, a spus liderul PSD.

„Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”, a mai spus Ciolacu, precizând că în acest weekend specialiștii PSD vor lucra la un program de guvernare al social-democraților. „Pe urmă, vom încerca între cele două programe să armonizăm”, a adăugat el.

În doar 40 de zile, Florin Cîțu a devenit din cel mai mare dușman al PSD prietenul social-democraților. La congresul PNL, din 25 septembrie, Cîțu, care se caracteriza ca un politician atipic care nu minte, a susținut în fața celor 5.000 de delegați că, atâta țimp cât va fi el președinte al PNL, partidul nu va face o alianță cu PSD pe care îl va ține în opoziție și după 2024. Astăzi, pe 4 noiembrie, după 40 de zile în care PSD l-a dat jos prin moțiune de cenzură, Cîțu se prinde în horă cu Marcel Ciolacu și spune că, dacă reușește o guvernare cu PSD „e ok”.

Florin Cîțu, 25 septembrie:

  • „Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „Votaţi PSD!” Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (…)
  • Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.
  • Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.
  • Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.
  • Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.
  • Da, recunosc, sunt un politician atipic – eu nu mint. Am făcut ce am promis și am făcut bine.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea