Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nebuloasa de la DPL Alba. De noaptea minții sau a administrației?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumuri și Poduri Locale Alba, societate la care unic acționar este statul prin Consiliul Județean Alba, tocmai a fost resuscitată de către proprietarul său prin încredințarea direcță a unui contract de aproximativ 5 milioane de euro pentru lucrările de deszăpezire din următorii cinci ani, „realizare„ care a fost anunțată din biroul său de pe Facebook, de către vicepreședintele CJ Florin Roman, persoana care coordonează activitatea DPL Alba.

Bucuroși probabil că au primit o gură de oxigen și că au salariile asigurate pe următorii 5 ani, membrii Consiliului de Administrație al DPL Alba s-au încurcat în știință: din declarațiile pe care ni le-au dat, se pare că în cursul zilei de ieri au votat un profesor de franceză specializat ca tehnician auto pe un post de conducere care nu există în organigramă. După ce au realizat că ceea ce au făcut are un ”ușor” iz ilegal, mirosit și de presă, au dat-o la întors și, loviți brusc de amnezie, astăzi aceleași persoane (SIC) declară că nimic nu s-a întâmplat și că n-ar fi existat pe ordinea de zi nicio hotărâre prin care să fie votat cineva într-un post de conducere.

Concret: așa cum anunțam duminică seara, PNL-istul Daniel Zdrânc urma să fie votat, luni dimineața, pe funcția de director adjunct al DPL Alba. Din informațiile noastre proiectul de hotărâre pregătită dinainte (vezi FOTO – presupusul proiect de hotărâre) a avut un singur vot împotrivă. Problema este că în organigrama DPL nu există postul de director adjunct ci doar de director tehnic – unde condiția este specializarea de inginer. Solicitările noastre făcute atât către CJ Alba  cât și la DPL Alba, de a ne înmâna copii după procesul-verbal de ședință și după hotărârile adoptate în cadrul acesteia au rămas, evident, fără răspuns. Mai mult, unul dintre membrii consiliului de administrație, care ne-a declarat ieri, în prezența unor martori, că ședința a decurs normal și că noul director adjunct a fost votat, astăzi a susținut că el nu a declarat așa ceva și că în respectiva ședință nu a fost votat domnul Zdrânc. (SIC) Pe de altă parte, un alt membru al consiliului de administrație declară că a votat împotrivă și că are și argumente puternice pentru decizia sa. Totuși acesta recunoaște că nu știe dacă în final s-a întocmit și o hotărâr de numire a lui Daniel Zdrânc pe funcție.

În fine, ”rezistența” pe care am întâmpinat-o atât din partea CJ Alba care are nevoie de 10 zile ”legale” pentru a furniza copia unor documente aflate ”sub nasul lor” ne-a pus pe gânduri, la fel cum ne-a ”băgat în ceață” și promisiunea celor de la DPL de a ne elibera în cursul zilei de azi copiile solicitate – lucru care bineînțeles nu s-a întâmplat. Singura explicație ar fi că cineva s-a grăbit și a pus carul înaintea boilor, însă manevra nu a reușit.

În concluzie, am putea chiar să facem un pariu că în prima ședință a Consiliului Județean Alba, pe ordinea de zi, se va afla o hotărâre prin care se schimbă organigrama DPL iar postul de director tehnic se va transforma într-unul de director adjunct care nu necesită studii de specialitate.

Povestea în sine este una clasică, de amplasare a unei persoane (față de care, probabil, un partid are o datorie morală), într-un post ”călduț” și bine plătit. Nu este nici primul și nici ultimul caz de acest fel din România. Premieră este însă faptul că presa a ajuns foarte aproape de detaliile ”tehnice” ale unei astfel de manevre – de unde și bâlbâielile nefirești ale celor implicați, în încercarea de a ne convinge că suspiciunile noastre nu sunt întemeiate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea