Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Natalitatea in România cifre tot mai alarmante: Primul semestru al anului 2023 a întregistrat cel mai mic numar de nașteri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Natalitatea in România cifre tot mai alarmante: Primul semestru al anului 2023 a întregistrat cel mai mic numar de nașteri

Statisticile recente arată o tendință îngrijorătoare în ceea ce privește natalitatea în România, cu cel mai scăzut număr de nașteri înregistrat în primul semestru din 2023, de la începutul evidențelor statistice.

Desigur, scăderea natalității este un fenomen care persistă de mai mulți ani, dar pare să se agraveze în ultimul deceniu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cursul anului 2022, numărul nașterilor a fost în jurul valorii de 170.000, marcând o scădere semnificativă față de aproximativ 200.000 de nașteri înregistrate în 2021. Această tendință descendenta s-a accentuat în 2023, cu un număr alarmant de puțin peste 73.000 de copii născuți în primul semestru, reprezentând cel mai mic nivel înregistrat până în prezent.

Cu toate acestea, în ciuda scăderii accentuate a ratei natalității, se observă o schimbare semnificativă în atitudinea părinților români față de prioritățile legate de sănătatea și viitorul copiilor lor. Specialiștii subliniază că această îngrijorare pentru sănătatea copiilor influențează decisiv alegerile financiare și medicale ale părinților.

Rezultatele cercetării arată că părinții români acordă o atenție din ce în ce mai mare serviciilor și măsurilor care asigură sănătatea copiilor lor. Aproximativ 80% dintre respondenți consideră sănătatea copiilor lor ca pe o prioritate majoră.

Citește și: Prioritățile Finanțării Sănătății în 2024: Demers pentru ca fondurile sa fie direcționate către zonele cu necesități extreme

În dorința de a asigura o viață sănătoasă pentru copiii lor, studiul relevă și alte aspecte ale preocupărilor și măsurilor preventive luate de părinți. Aproape 64% dintre viitoarele mame sunt dispuse să investească în analize genetice pentru a identifica eventuale probleme de sănătate, în timp ce 51% ar opta pentru o asigurare privată de sănătate, garantând astfel accesul la tratamente și servicii medicale de calitate. De asemenea, 50% dintre femei consideră recoltarea de celule stem ca pe o măsură de precauție și siguranță pentru viitorul sănătății copilului lor.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea