Rămâi conectat

Actualitate

Mutări în Guvern: Premierul Ciucă își readuce din atribuții, înainte de începerea rotativei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Mutări în Guvern: Premierul Ciucă își readuce din atribuții, înainte de începerea rotativei

Printr-o Hotărâre de Guvern, adoptată între Crăciun şi Revelion, care nu a fost în consultare publică, Autoritatea pentru Digitalizare a trecut din subordinea premierului în cea a Ministerului Digitalizării.

Guvernul a decis la finele anului trecut, între Crăciun şi Revelion, să schimbe ierarhia instituţiilor care se ocupă de digitalizare în România, informează Mediafax.

Astfel, Autoritatea pentru Digitalizarea României a fost transferată din subor­dinea premierului în cea a ministerului condus de Sebastian Burduja, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial din data de 3 ianuarie 2023.

Documentul prevede: „Au­tori­tatea pentru Digita­lizarea României, denu­mită în continuare ADR, se organizează şi func­ţionează ca struc­tură cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, având rolul de a realiza strategiile şi politicile publice în domeniul tran­sformării digitale şi socie­tăţii informaţionale şi de a coordona im­ple­men­tarea acestora, precum şi rolul de a asi­gura monitorizarea şi con­trolul asupra respectării regle­mentărilor interne şi inter­naţionale în domeniul transformării digitale şi societăţii informaţionale“.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat. Peste 3.000 de oameni, într-o singură lună! Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2024, de 1.292.549, cu 3.009 mai multe comparativ cu luna anterioară (plus 0,23%), aproape 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Din totalul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea