Municipiul Sibiu intră în carantină, după ce a depășit incidența de 11 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Precizările prefectului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi, 11 noiembrie, Municipiul Sibiu, a înregistrat o incidență de 11,18 cazuri de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori, iar incidența, la nivelul județului Sibiu, a ajuns la 7,19, cea mai mare rată înregistrată în România.

Prefectul județului Sibiu, aflat în izolare, infectat fiind cu coronavirus, a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu covid 19. „Ține de noi să reducem rată de infectare, să dăm un exemplu. Cum am ajuns în top cu infectările, putem arată că ne descurcăm și să le combatem. Să purtăm masca, să ne dezinfectăm pe mâini, să nu ducem mâinile la față înainte de a le dezinfecta, și cel mai important, să limităm întâlnirile. Să nu mai interacționăm unii cu alții o perioada”, este apelul lui Mircea Crețu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnadiei, Selimbarului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rată de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. „Această este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de baza. Cu cât ne întâlnim mai puțîn, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăși în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru publicația locală Ora de Sibiu.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419