Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Municipiul Sibiu intră în carantină, după ce a depășit incidența de 11 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Precizările prefectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 11 noiembrie, Municipiul Sibiu, a înregistrat o incidență de 11,18 cazuri de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori, iar incidența, la nivelul județului Sibiu, a ajuns la 7,19, cea mai mare rată înregistrată în România.

Prefectul județului Sibiu, aflat în izolare, infectat fiind cu coronavirus, a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu covid 19. „Ține de noi să reducem rată de infectare, să dăm un exemplu. Cum am ajuns în top cu infectările, putem arată că ne descurcăm și să le combatem. Să purtăm masca, să ne dezinfectăm pe mâini, să nu ducem mâinile la față înainte de a le dezinfecta, și cel mai important, să limităm întâlnirile. Să nu mai interacționăm unii cu alții o perioada”, este apelul lui Mircea Crețu.

„Da, am ajuns la o rată de infectare la care cred că sunt necesare aceste măsuri. Carantinarea se impune, și nu cred că doar în cazul Sibiului, ci și al Cisnadiei, Selimbarului și tot ce înseamnă împrejurimile municipiului, unde rată de infectare este mare. Cel mai probabil în ședința de mâine (n.r. joi, 12 noiembrie), se vor face propunerile acestea care mai apoi vor trebui aprobate de CNSU, de domnul Raed Arafat. Este momentul să se ia o astfel de măsură.”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Una din măsurile care se vor lua în timpul carantinei este restricționarea deplasărilor și pe timp de zi. „Această este cu siguranță o măsură ce se va lua. Populația va ieși probabil cu o declarație sau cu legitimația de serviciu, se va putea ieși doar în anumite situații- serviciu, medic, asigurarea alimentelor de baza. Cu cât ne întâlnim mai puțîn, cu atât scade riscul de contaminare. S-ar putea să fie și alte măsuri, dar acestea se vor regăși în propunerile Comitetului Județean pentru situații de Urgență și sperăm să vedem rezultatele peste două săptămâni”, a declarat prefectul Mircea Crețu pentru publicația locală Ora de Sibiu.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea