Rămâi conectat

Ştirea zilei

Municipiul Sebeș, ținta unei noi investiții străine de milioane. O fabrică de jucării a companiei elevețiene Hape Toys

Bogdan Presecan

Publicat

în

Autoritățile locale din municipiul Sebeș se află în fața unei noi provocări. Principalul acționar al grupului de firme Hape Toys, elvețianul Peter Handstein, urmează să se întâlnească cu reprezentanții Primăriei Sebeș pentru a discuta oportunitatea construirii în municipiu, a unei fabrici de jucării, investiție de circa 8 milioane de euro ;i 300 de noi locuri de muncă.

Sebes foto credit Edy SchneiderȘansa surâde județului Alba și în special municipiului Sebeș, după ce investitorul care a început deja demersurile pentru construirea fabricii în localitatea Avrig, din județul Sibiu, întâmpină dificultăți neașteptate în demararea investiției, respectiv probleme legate de terenul de 6,5 ha, achiziționat în 2013, pentru construcția fabricii.

În aceste condiții, investitorii elvețieni de la Hape iau în considerare ca fabrica cu peste 300 de angajați să nu mai fie ridicată în orașul sibian, ci la Sebeș.

Potrivit turnulsfatului.ro, Eleonora Scarlet-Ritter, directorul general al Hape Manufactur – compania românească din grupul Hape Toys – s-a plâns în ședința Consiliului Local Avrig, întrunită luni, de dificultățile pe care le întâmpină încă de dinaintea începerii investiției aproximată de ea la opt milioane de euro. Aceasta a explicat că înainte de aface achiziția, certificatul semnat de arhitectul șef al orașului arăta că terenul e liber de sarcini și restricții.

”În mai 2013, compania a achiziționat un teren de 6,5 ha cu intenția de a ridica o fabrică de jucării. Înaintea cumpărării terenului, am solicitat un certificat de urbanism pentru ridicarea unei fabrici de jucării, care a fost eliberat pe numele vânzătorului. În certificatul semnat de arhitectul șef al orașului scria că terenul e liber de sarcini și restricții. Am constatat ulterior, după ce am cumpărat terenul, că nu e liber de orice restricții. Și că nu se poate construi acolo nimic industrial. Că sunt nereguli care trebuie aduse în legalitate, asta este clar. Voința politică de a face reglementările juridice asupra terenului este în mâinile dumneavoastră”, s-a adresat directoarea generală consilierilor locali și primarului Arnold Klingeis, prezent la ședință, potrivit turnulsfatului.ro

Până acum, 20 de oameni din Avrig au fost deja trimiși la pregătire în China, unde Hape Toys are o fabrică de jucării. În cazul în care proiectul va fi dus la bun sfârșit, la viitoarea fabrică ar urma să lucreze 300 de persoane.  Această investiție ar urma să dea de lucru și femeilor în vârstă, care ar putea realiza diferite tricotaje acasă, pentru jucăriile din pluș ce ar fi produse în fabrica din afara orașului. Asta dacă se va construi. Pentru că, înainte ca investitorul Peter Handstein să aibă întâlnirea cu autoritățile din Avrig, acesta se va întâlni cu cele din Sebeș, după cum a arătat directoarea generală a companiei românești. ”Nu a fost decizia mea să fie vizitat și Sebeșul. Eu nu vreau să fac naveta la Sebeș”, a arătat Eleonora Scarlet-Ritter, de profesie avocat,  citată de turnulsfatului.ro.

FOTO: Edy Schneider


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea