Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Muncă în folosul statului: Președintele unei țări din UE vrea ca toți oamenii să facă un an de muncă obligatoriu pentru comunitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muncă în folosul statului: Președintele unei țări din UE vrea ca toți oamenii să facă un an de muncă obligatoriu pentru comunitate

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, s-a declarat duminică în continuare în favoarea ideii unui an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii, în pofida criticilor pe care propunerea sa le-a generat, informează dpa.

„Avem nevoie de noi modele în care să putem aduce tineri şi bătrâni în dialog şi să exersăm convingerea că trebuie să fim prezenţi şi pentru ceilalţi”, a declarat Steinmeier pentru postul de stat ARD.

Propunerea a fost determinată de îngrijorarea sa că societatea are nevoie de un sentiment reînnoit al coeziunii, a explicat preşedintele german.”Rămân la convingerea mea: va fi dificil dacă nu ne creăm oportunităţi de a practica simţul comunităţii”.

În această vară preşedintele Steinmeier a iniţiat o dezbatere despre un an obligatoriu de serviciu în folosul comunităţii, propunere care a stârnit multe critici. Tinerii, în special, resping caracterul său obligatoriu.

De la început i-a fost clar că „aceasta nu este o idee care se va lansa de la sine”, a recunoscut preşedintele german.

În ceea ce priveşte criticile din partea tinerilor, el a subliniat:”În mod deliberat nu am propus-o doar tinerilor”.

În opinia lui Steinmeier, nu este obligatoriu nici ca perioada de serviciu să fie de un an. Singurul lucru care este important ca „toţi să facă o dată în viaţă lor ceva pentru alţi oameni care le sunt străini”.

Acest lucru se aplică şi persoanelor în vârstă, a spus preşedintele, adăugând că este deschis la sugestii alternative.”Dacă există idei mai bune decât cele ale perioadei obligatorii, sunt bucuros să le discut. Singurul lucru pe care nu îl vreau este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se întâmple nimic”.

Sursa: hotnews.ro

Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea