Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Muncă în folosul comunității, la biserică, pentru un consilier local PNL din Municipiul Sebeș. A fost prins băut la volanul mașinii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Muncă în folosul comunității, la biserică, pentru un consilier local PNL din Municipiul Sebeș. A fost prins băut la volanul mașinii

Radu Șerbănescu, consilier local al PNL din municipiul Sebeș, a fost trimis de către instanța de judecată să facă muncă în folosul comunității, la biserică, fiind judecat pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost depistat băut la volan în 1 martie 2023. În 27 decembrie 2023, Judecătoria Sebeș a pronunțat prima hotărâre în dosarul penal.

Când a fost oprit și testat cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie în aerul expirat de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Analizele realizate ulterior la spital au arătat o alcoolemie de 2,88 grame alcool pur în sânge.

Citește și: Un deputat din județul Alba, fost primar, trimis în judecată de DNA. Este acuzat de abuz în serviciu

În fața anchetatorilor acesta a recunoscut fapta și a declarat că „a consumat 0,5 l de bere, iar ulterior aproximativ 1 litru vin, fără aport alimentar”. În examenul clinic însoțitor al prelevării probelor biologice în vederea determinării gradului de intoxicație etilică se menționează că „inculpatul prezenta o ținută ordonată, atitudine adecvată, cooperant, liniștit, comunicarea verbală coerentă, orientat, tulburări de echilibru absente, fără halenă alcoolică”.

60 de zile de muncă în folosul comunității

Radu Șerbănescu este consilier local al PNL Sebeș de 23 de ani. Începând cu anul 2008 este șef al sucursalei de furnizare a apei potabile APA CTTA Sebeș. Judecătoria Sebeș l-a condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de 3 ani. De asemenea, instanța l-a obligat și la 60 de zile de muncă în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Bisericii din cadrul Spitalului municipal Sebeș sau în cadrul Primăriei Sebeș.

„Urmarea imediată a faptei săvârșite constă în crearea unei stări de pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice, prin conducerea pe un drum public a unui autoturism deși șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de 2,88 g/l alcool pur în sânge, fiind evident că inculpatului îi erau alterate abilitățile de șofat și a riscat să fie implicat într-un accident de circulație și să producă nu doar distrugeri materiale, ci și vătămări ale integrității corporale sau, chiar, decese”, a susținut magistratul care a judecat dosarul.

Radu Șerbănescu a contestat decizia Judecătoriei Sebeș, dosarul urmând să ajungă la Curtea de Apel Alba Iulia unde se va pronunța hotărârea definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea