Rămâi conectat

Actualitate

Motivul pentru care tulpina britanică nu afectează eficacitatea vaccinului anti-COVID. Explicația dată de medicului infecționist Adrian Marinescu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motivul pentru care tulpina britanică nu afectează eficacitatea vaccinului anti-COVID a fost explicat marți, de medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș. Acesta a mai spus că asimptomaticii se pot vaccina, în timp ce persoanele bolnave trebuie să amâne vaccinarea.

„Trebuie să înțelegem că virusurile în general suferă în permanență mutații. Ele în general sunt minore și nu pun probleme. E clar că, la un moment dat, cum se discuta cu tulpina din Africa, pot să interfereze și cu vaccinul. Din fericire, mutațiile identificate pentru tulpina din Marea Britanie nu încurcă în niciun fel vaccinarea în acest moment, și dacă vorbim de Pfizer-BioNTech, și dacă vorbim de Moderna. Aceste mutații identificate nu au legătură cu acea proteină Spike – proteina prin intermediul căreia virusul pătrunde în celulă”, a declarat Adrian Marinescu marți, la Digi24.

Citește și: Când ar putea România să atingă ținta de vaccinare la viteza actuală: Predicția pentru Bulgaria este 2040

El a mai precizat că lucrurile se pot shimba, iar autoritățile supraveghează permanent aceste evoluții.

„Exact ce se întâmplă acum cu vaccinul Moderna – în momentul în care va fi nevoie se va face o updatare, o modificare astfel încât să corespundă”, a mai precizat medicul.

Adrian Marinescu a spus că, din datele actuale, vaccinul oferă o imunitate de șase luni, dar monitorizarea celor vaccinați continuă.

În privința vaccinării, medicul a ținut să precizeze că persoanele bolnave nu se vaccinează, făcând distincția între simptomatici și asimptomatici.

Citește și: Jumătate dintre români nu cred în răspândirea coronavirusului prin banii cash. Este recomandată evitarea folosirii numerarului în efectuarea plăților

„Facem diferența între infectare și boală. Persoana care este simptimatică și are o simptomatologie acută, indiferent dacă e voba de infecția cu SARS-CoV-2 sau nu, nu va face vaccinarea, bineînțeles că o va amâna, este o regulă clară pentru orice vaccin. Dacă vorbim de cei care sunt asimptomatici, ei s-au infectat, dar nu s-au îmbolnăvit – e o diferență. S-a demonstrat din studii că nu interferă în niciun fel dacă se face vaccinarea, adică nu e nicio problemă, pentru că vor obține printr-un dublu mecanism anticorpii protectori”, a afirmat Adrian Marinescu, precizând totodată că nu este nevoie de testarea pentru SARS-CoV-2 înainte de vaccinare – lucru care ar îngreuna mult procesul.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea