Rămâi conectat

Sport

“Motanul” s-a întors la “Soda”, dragostea fotbalistică dintâi | La 44 de ani, Ovidiu Maier a marcat iar pentru echipa din Ocna Mureş!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 44 de ani, Ovidiu Maier joacă fotbal şi încă bine, marcând primul său gol în Liga a IV-a, la Abrud, în tricoul echipei CS Ocna Mureş, continuatoarea „Sodei”. Ovidiu Maier Unirea Alba Iulia 2Era minutul 75 al jocului din Apuseni, contând pentru etapa a 9-a, când „Motanul” a inventat iar o fază de geniu, precum pe vremuri pe „Cetate”, la „U” Cluj sau Gloria Bistriţa şi a finalizat cu fineţe, din stânga, cu un lob peste portarul advers (era golul de 3-2 în favoarea oaspeţilor, meciul încheindu-se la egalitate, scor 3-3). În această vară, „Vidocu’” s-a întors în tricoul formaţiei locale, din postura de antrenor-jucător, ajutându-l şi din teren şi de pe bancă pe Gicu Domşa, Maier având la activ şi două assist-uri. „Ovidiu este antrenorul nostru din teren, talentul nu şi l-a pierdut, experienţa sa enormă contează pentru o formulă tânără precum a noastră. Ne ajută foarte mult”, a povestit Gicu Domşa.

*A doua tinereţe, după 14 ani, la „Soda”

Ultima dată când a evoluat pentru „Soda dragă” s-a întâmplat în 2001, în Divizia C, când a refuzat să mai stea în „Giuleşti” şi s-a întors, cu boemia-i cunoscută, acasă, acolo unde se simte cel mai bine. A jucat apoi, dOvidiu Maier Unirea Alba Iulia 9in 2002 la Minaur Zlatna, a scris istorie la Unirea Alba Iulia, pe care a dus-o în elită, promovând în Divizia A şi a continuat, cu prietenii, „pe sate”, la Progresul Fărău şi Viitorul Vama Seacă. „Normal că mă bucură că am înscris, după atâţia ani, iar pentru Ocna Mureş. Nivelul este însă modest, tinerii din ziua de azi nu simt aceeaşi plăcere pentru fotbal precum generaţia mea”, povesteşte Maier. La 44 de ani, Ovidiu Maier rămâne acelaşi fotbalist de geniu, gata să încânte tribunele cu un dribling sau o pasă măiastră. „Motanul” a fost descoperit de regretatul Miron Pop şi Gicu Domşa, fiind unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români. La 15 ani era titular pentru Soda, la 17 ani juca cu ASA Tg. Mureş pe prima scenă, dar marile realizări le-a cunoscut la Rapid. A fost atât de talentat încât Mircea Lucescu a insistat teribil, convingându-l cu greu să plece din Ardeal (Steaua acelor vremuri a fost refuzată în nenumărate rânduri), pentru a-l aduce în “Giuleşti”, alături de Lobonţ, Pancu, Iencsi, Lupu, Sabău sau Rednic, unii având vechime ca şi antrenori. “Motanul” şi-a trecut în palmares

Ovidiu Maier Unirea Alba Iulia 4

un titlu, o cupă, o supercupă, rămânând cu satisfacţia că a trăit vremuri de senzaţie în “vişiniu”. Acum s-a mai îngrăşat puţin (are 85 de kilograme, cu 4-5 mai mult decât când era activ), au apărut firele albe, şi-a întemeiat o familie, dar rămâne acel “frumos nebun” al fotbalului din Ardeal, un megnet pentru generaţii de microbişti. “Nici nu se poate compara valoarea individuală a fotbalistului român de acum cu aceea din urmă cu două decenii. Suntem la ani lumină”, a explicat Maier.

*Soda şi Unirea, marile sale iubiri

Ovidiu promite că va juca la CS Ocna Mureş până la finele acestui sezon, când ia în calcul un meci de retragere, simbolic, “Motanul” fiind un personaj extrem de modest. “CS Ocna Mureş este echipa oraşului meu, prima mea legitimare. Pe acel teren am învăţat să lovesc mingea, de acolo am plecat în lume. Ce mai, «Soda» reprezintă prima mea iubire, aceleaşi sentimente nutrindu-le pentru Unirea Alba Iulia, unde m-am simţit extraordinar. Păcat că nu mai este fotbal în «Cetate»…”, încheie Ovidiu Maier, unul dintre cele mai bune produse fotbalistice ale urbei ocnamureşene din ultimele decenii.

[nggallery id=1143]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea